İsveç'te Ulusal Yas: 1 Polis Memuru Öldürüldü

TAKİP ET

Göteborg Emniyet Müdürlüğü, görevi başında öldürülen polis memuru için ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Göteborg şehrinin Hisingen bölgesinde bir kişiyle konuştuğu esnada ani bir saldırıya uğrayan polis memuru yere yığılmış ve arkadaşlarının tüm müdahalelerine rağmen oracıkta hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından konuşan İsveç Emniyet Genel Müdürü Anders Thornberg, olayın esef verici olduğunu söyledi ve 30 yaşında hayatını kaybeden polis memurunun yakınları için başsağlığı temennilerini iletti.

Göteborg Emniyet Müdürlüğü adına açıklama yapan Klas Johansson ise "Bu trajik olay, hepimizi derinden sarstı. Katledilen polisimiz için 'ulusal yas' ilan edildi ve bütün ülkede bayraklar yarıya inecek" açıklamasını yaptı.

Johansson yaptığı açıklamada ayrıca soruşturmada henüz bir gözaltı kararı olmadığını belirttiyse de İsveç basını olayın arkasında uyuşturucu çetelerinin bulunduğunu yazdı.

Mülteci kabulü konusunda en iyimser Avrupa ülkelerinden biri olan İsveç'de son yıllarda sokak ortasında silahlı saldırıya uğranların sayısı giderek artıyor ve ülke bu konuda Avrupa Birliği'nin zirvesine çoktan ulaşmış durumda.

İsveç Ulusal Suçları Önleme Konseyi'nin yayımladığı rapora göre bütün Avrupa Birliği'nde 2020'de sokak ortasında en fazla silahlı saldırı yapılan ülke olan İsveç'te 2020'de sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan 249 kişiden 44'ü yaşamını yitirdi. 2019'de ise saldırıya uğrayan 315 kişiden 40'ı hayatını kaybetmişti.

İsveç'te Ulusal Yas 1 Polis Memuru Öldürüldü