İşverenlerle İlgili İncelemelerin Paylaşıldığı Glassdoor, İzinsiz Bir Şekilde Profillere İsim Ekledi

TAKİP ET

İşverenlerle ilgili her türlü gerçek bilginin anonim olarak kaydedilmesine olanak sağlayan Glassdoor uygulaması, kullanıcılarından izinsiz bir şekilde isimleri şirketlere görünebilir yapmaya başladı.

Kullanıcıların önceki işverenleri hakkında isimsiz incelemeler bırakmasına olanak tanıyan Glassdoor, kullanıcının izni olmadan profilere ad eklediği bildirildiği için tepki topladı. 

2007 yılında hizmete giren çevrimiçi site, insanların gizliliklerini deşifre etmekle suçlanıyor. 

Bir Glassdoor kullanıcısı olan Monica adlı kullanıcı tarafından yayımlanan blog yazısında, şirketin artık kullanıcılardan gerçek adlarını eklemelerini istediğini, kendileri öğrendikleri isimleri ise izinsiz bir şekilde eski hesaplara ekleyeceklerini açıkladı. 

Yazıda şu ifadelere yer verildi: 

“Bunun insanları işverenleri nezdinde riske atmasını umursamıyorlar. Bunun kendi veri gizliliği politikalarına aykırı gibi görünmesini umursamıyorlar”

“Gerçek adımı ve konumumu eklemek için profilimi güncellediklerini öğrendim; bu ad, e-postanın 'Kimden' satırından alınmıştır. Ben bu değişikliğe hiçbir zaman onay vermedim, itiraz ettiğimde de bunu açıkça söyledim.

İsmime o kadar odaklanmıştım ki, şehrimin de orada olduğunu hemen fark etmedim. Ne kadar zamandır orada olduğunu bilmiyorum."

Şirketin bir sözcüsü Ars Technica'ya yaptıyı açıklamada şunları söyledi:

"Glassdoor ve Fishbowl'u kullanırken her zaman anonim kalma seçeneği vardır. Kullanıcılar, topluluk hizmetimizi kullanırken tamamen anonim kalmayı veya şirket adı veya iş unvanı gibi unsurları açıklamayı tercih edebilirler."

     

veri gizliliği glassdoor işveren kullanıcı gizliliği anonim profil uygulama