İsviçre, Türkiye'de Yaşanan Depremlerden Etkilenenler İçin 'Hızlandırılmış Vize Süreci' Başlatacağını Açıkladı

TAKİP ET

İsviçre, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrasında Türkiye'den depremzedeler için oluşturulan giriş vizesine bin 500 başvuru yapıldığını açıkladı.

İsviçre, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrasında Türkiye'den depremzedeler için oluşturulan giriş vizesine bin 500 başvuru yapıldığını açıkladı.

Euronews'da yer alan habere göre, normal koşullarda Türk vatandaşları turist vizesiyle İsviçre'de 90 güne kadar kalma hakkına sahip. Ancak İsviçre makamları, depremde evlerini kaybeden mağdurlara öncelik tanıyacak. Bu kapsamda depremzedelere hızlandırılmış prosedürden yararlanma imkanı veriliyor.

Ancak, bu vizeden yararlanmak için bazı şartlar aranıyor. Öncelikle, başvuru sahiplerinin İsviçre'de eşi, büyükanne, büyükbaba, çocukları veya torunları gibi yakın akrabalarının olması gerekiyor. Ayrıca, bu kişilerin İsviçre pasaportuna sahip olması ya da en azından vize ile alınmış oturum izninin olması şartı aranıyor.

Başvuru için pasaport ibrazı şartı da aranıyor fakat birçok depremzede seyahat belgelerini yıkılan evlerin enkazı altında kaybetti. Bu durumda, deprem nedeniyle pasaportunu kaybedenlerin İsviçre'ye seyahat edebilmek için geçici acil durum pasaportu ibraz etmeleri gerekiyor.

Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Christine Schraner Burgener, Almanca yayın yapan SRF televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsviçre'ye pasaportu olmayan depremzedelere mümkün olan en kısa sürede yeni pasaport verme sözü verdiğini belirtti ve hatta "24 saatlik bir süreden bile bahsedildiğini" açıkladı.

isviçre deprem depremzede vize isviçre büyükelçiliği