İtalya Cumhurbaşkanı: Avrupa Birliği ile Azerbaycan Arasında Yeni Bir Anlaşma İmzalanmasını Temenni Ediyorum

TAKİP ET

İtalya Cumhurbaşkanı, Azerbaycan Türkü mevkidaşına 'Cumhuriyet Bayramı' konulu tebrik mektubu gönderdi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etme amacıyla mektup gönderdi.

Mektupta Azerbaycan Türkleri ile İtalyanlar arasındaki bağların geliştiğine dikkat çeken Mattarella, Avrupa Birliği ile Azerbaycan arasında yeni bir ortaklık anlaşmasının imzalanmasını temenni ettiğini söyledi.

Mattarella'nın mektubu şu şekilde:

"Bay Baskan.

İtalyan halkı ve kendi adıma, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle sizleri tebrik ediyor ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin müreffeh geleceği için en içten dileklerimi iletiyorum.

Bakü ve Roma, sadece ikili ilişkilerin tüm alanlarında, enerji sektöründen kültürel alana, ortak çıkarlara dayalı stratejik hedeflerle değil, aynı zamanda halklarımızın gelecekteki refahını sağlayacak çok yönlü ortaklık ile de birleşiyor.

Azerbaycanlılar ve İtalyanlar arasındaki karşılıklı sempati ve samimi dostluk, pandeminin en kötü dönemlerinde yeniden teyit edildi. Bunun karşılıklı dayanışma girişimleriyle sonuçlandığını görmek benim için özel bir memnuniyet kaynağıdır.

Bu bağlamda yakın zamanda Avrupa Birliği ile Azerbaycan arasında yeni bir ortaklık anlaşmasının imzalanmasını temenni ediyorum. Bunun, ülkelerimiz arasında güçlü ve çok yönlü ilişkilerin daha da gelişmesine ivme kazandıracağına inanıyorum.

Sizlere ve Azerbaycan'ın dost halkı Birinci Başkan Yardımcısı Mehriban Aliyeva'ya derin bir saygımla en içten tebriklerimi sunuyorum. "

avrupa birliği italya cumhurbaşkanı azerbaycan ilham aliyev sergio anlaşma ortaklık