İtalya'da 7 Mısırlı Göçmen 13 Yaşındaki Kız Çocuğuna Saldırıp Cinsel İstismarda Bulundu

TAKİP ET

İtalya'nın Katanya kentindeki Villa Bellini'de 13 yaşındaki bir kız, 7 Mısırlı göçmen tarafından cinsel istismara uğradı.

30 Ocak akşamı İtalya'nın Katanya kentindeki Villa Bellini'de 13 yaşındaki bir kız, 7 Mısırlı göçmen tarafından umumi bir tuvalete sürüklendi ve cinsel istismara uğradı. Küçük kızı kurtarmak isteyen erkek arkadaşını döven saldırganlar, küçük çocuğu istismarı izlemeye zorladı.

Katanya'yı ziyaret eden Başbakan Giorgia Meloni, "Sizinle dayanışmamı ifade ediyorum, Devlet oradadır ve adaletin yerini bulacağını garanti edecektir" diyerek olaydan "çok etkilendiğini" söyledi.

Saldırganlardan birkaçının kimliği tespit edildi ve sorgulama sırasında faillerden biri tüm suç ortaklarını ele verdi. Tutuklananlardan üçünün reşit olmadığı öğrenildi. İtalya'da reşit olmayan göçmenler için reşit olana kadar oturma izni verilmesine imkan veren bir yasa var.

Davaya sanıklar için resen atanan avukat Giovanni Avila, sanıkları savunmayı kabul etmedi.

Olaydan sonra İtalyan Başbakan yardımcısı Matteo Salvini liderliğindeki İtalyan sağı, kimyasal hadım çağrısı yaptı. Salvini, "Gelip bana 'hoşgörü' veya 'hata'dan bahsetmeyin" diyor. Bu tür dehşetler karşısında hoşgörü olamaz, yalnızca tek çare vardır: kimyasal hadım etme." dedi. 

italya mısırlı göçmenler tecavüz cinsel istismar 13 yaşındaki çocuğa istismar