İtalya'da Eczacıbaşı Yöneticilerinin Bulunduğu Helikopter Kayboldu

TAKİP ET

İtalya'da Eczacıbaşı yöneticilerini taşıyan bir helikopter kayboldu.

İtalya'da Modena kentindeki Pavullo nel Frignano Havaalanı'da inmek üzere Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı'ndan kalkan bir helikopter kalkıştan yaklaşık 30 dakika sonra kayboldu.

Tüm iletişimin kesildiği bildirilen helikopterdeki 6 yolcunun 4'ünün Türk, 2'sinin Lübnanlı olduğu belirtildi.

(Helikopterin kaybolduğu bölge)
Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamada kaybolan helikopterde bulunan Türk yolcuların şirket çalışanları olduğu belirtilerek "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Helikopter Acil Durum Sinyali Vermedi

Helikopteri arama çalışmalarının sürdüğü, Türk-İtalyan diplomatların konuyla ilgilendiği bildirildi. Roto Court adlı bir şirketin kullanımında olan helikopterden acil durum sinyali alınmadığı, bu nedenle helikopterin düşmediğinin düşünüldüğü öğrenildi.

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Bakanlığın açıklmasında "İtalya'nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir. Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata bir an önce sağ salim ulaşılmasıdır" ifadelerine yer verildi.

(Pilot: Corrado Levorin)

italya eczacıbaşı yöneticilerinin bulunduğu helikopter radardan kayboldu dışişleri lucca