İtalya'da Meloni Hükümeti Kuruldu

TAKİP ET

İtalya'da, 25 Eylül'deki seçimleri kazanan İtalya'nın Kardeşleri Partisinin (FdI) lideri Giorgia Meloni, koalisyon hükümetini kurdu.

İtalya'da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, parlamentoda temsil edilen partilerle dün ve bugün yürüttüğü siyasi istişarelerin ardından parlamentonun her iki kanadında da çoğunluğu bulunan sağ ittifakın lideri Giorgia Meloni’yi akşamüstü cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’ye davet etti.

Mattarella, 1 saatten fazla görüştüğü Meloni’ye yeni hükümeti kurma görevini verdi. Görevi kabul eden Meloni, kabine listesini Cumhurbaşkanı Mattarella’ya sundu ve onay aldı. Giorgia Meloni, yeni kabine listesini düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Meloni, sağ ittifak içinde ortaklık yaptığı partilerden Forza Italianın başkan yardımcısı Antonio Tajani’yi Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerine getirdi. Tajani, 2017-2019 döneminde Avrupa Parlamentosu Başkanlığı yapmıştı.

Meloni ve kabine üyeleri için yarın sabah Quirinale Sarayı’nda yemin töreni düzenlenecek. Yemin töreniyle birlikte Meloni hükümeti resmen göreve başlayacak.

45 yaşındaki Giorgia Meloni, İtalya’da ilk kadın başbakan olarak tarihe geçecek.

meloni italya giorgia meloni italya hükümeti