İtalya'da Seçimleri İtalya'nın Kardeşleri Partisi Kazandı

TAKİP ET

İtalya'da genel seçimlerde İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI) birinci parti oldu. Milliyetçi bir lider olan FdI Başkanı Giorgia Meloni, seçim sonuçlarının İtalyan halkının FdI önderliğindeki merkez sağ hükümet istediğini gösterdiğini söyledi.

İtalya'da dün gerçekleştirilen genel seçimlerde, sandık çıkış anketlerine göre Milliyetçi siyasetçi Giorgio Meloni liderliğindeki İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI) birinci parti oldu.

Yaklaşık 51 milyon seçmenin bulunduğu İtalya'da vatandaşlar, Senato'da görev yapacak olan 200 senatör ve Temsilciler Meclisi'nde görev yapacak olan 400 milletvekilinin belirlenmesi için sandık başına gitti.

RAI'nın aktardığı sandık çıkış anketine göre milliyetçi Giogia Meloni liderliğindeki İtalya'nın Kardeşleri (FdI) yüzde 22-26 aralığında oyla birinci parti oldu.

Meloni'nin partisini yüzde 17-21 aralığında oyla Enrico Letta liderliğindeki merkez sol parti Demokratik Parti (PD), yüzde 13,5-17,5 aralığında oy oranıyla Giuseppe Conte liderliğindeki 5 Yıldız Hareketi (M5S) izledi.

 

Sağ İttifak Zirvede

İtalya'nın Kardeşleri Partisi, Lig Partisi ve Forza Italia Partisi gibi milliyetçi partilerin yer aldığı sağ ittifak yaklaşık yüzde 41-45 oy oranına ulaştı. Sol ittifak ise yüzde 25,5-29,5 oy oranına ulaşabildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre birinci parti olan FdI'nın lideri Giorgia Meloni, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamasında "İtalyanların, FdI yönetimindeki bir merkez sağ hükümet istediğini" vurguladı. Meloni, "Seçim sonuçları İtalyan haklının, İtalya'nın Kardeşleri'nin liderliğinde bir merkez sağ hükümet kurulmasını istediğine dair açık bir işarettir" diye konuştu.

O gecenin kendileri için "gurur ve gözyaşı gecesi" olduğunu belirten Meloni, İtalya için sorumluluk alma zamanının geldiğini söyledi.

Ayrıca ülkede sandığa rağbet olddukça azaldı. Katılım oranı yüzde 63,9 olarak kayıtlara geçti. Bu seçimin bugüne kadar yapılan genel seçimler içindeki en düşük katılımlı seçim olduğu belirtiliyor.