İtalya'da Sel: En Az 8 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

İtalya'nın orta kuzey kesimindeki Emilia Romagna bölgesinde şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Emilia Romagna bölgesinde dünden bu yana etkili olan şiddetli yağış neticesinde yaşanan sel felaketinde 8 kişi yaşamını yitirdi.

Denizcilik ve Sivil Savunma Bakanı Nello Musumeci, Emila Romagna'yı vuran sel felaketine açıklamasında, bölgedeki tüm nehirlerin taştığını ve 24 beldenin sular altında kaldığını belirtti.

Musumeci, bölgeye 1,5 yılda yağması gereken yağış miktarının son 36 saat içerisinde düştüğünü belirtti. Bölgesel tren seferlerinin durduğunu ifade eden Musumeci, bölge halkına da bulundukları yerden ayrılmamaları çağrısı yaptı.

Japonya’daki G7 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere yolda olan Başbakan Giorgia Meloni'nin, hükümet olarak Emilia Romagna'daki durumu yakından takip ettikleri ve bölgede gerekli olması halinde acil önlemlerin alınması konusunda hazır oldukları mesajını gönderdiği bildirildi.

italya sel emilia romagna şiddetli yağışlar