İtalya da Sele Teslim Oldu

TAKİP ET

Avrupa'yı etkisi altına alan sel, Almanya ve Belçika'dan sonra İtalya'yı da vurdu.

Küresel ısınma sebebiyle alt üst olan dengeler Avrupa'yı vurdu. Aşırı yağışların etkili olduğu Avrupa'da Almanya ve Belçika’nın ardından İtalya'da da sel meydana geldi.  Como Gölü ve çevresindeki kasabaları etkisi altına alan selin ardından bölgede toprak kaymaları yaşandı. Gölün çevresindeki Laglio, Cernobbio ve Brienno kasabalarında onlarca ev hasar gördü.

Selden en çok etkilenen bölge olan Brienno kasabasında yaşanan heyelan, gaz sızıntısına sebep oldu. Kasabada mahsur kalan 50 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Brienno'da gerçekleştirilen kurtarma operasyonlarının yanı sıra, itfaiye ekipleri selin etkilediği bölgelerde 60 kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. 

İtalya'da şu ana kadar sel sebebiyle gerçekleşmiş herhangi bir ölüm veya yaralanma bildirilmedi.

İklim Değişikliğinin Sonucu

İtalyan çevre kuruluşu Coldiretti'den yapılan açıklamada, “İtalya'da tropikleşme eğilimi ve aşırı olayların çoğalmasıyla birlikte iklim değişikliğinin sonuçlarıyla karşı karşıyayız” denildi. Kuruluş tarafından yapılan açıklamada, küresel ısınmanın sebep olduğu sel ve toprak kayması gibi olayların gelecek on yılda tarımsal üretime, binalara ve altyapıya 14 milyar euro değerinde bir zarar vermesinin beklendiği kaydedildi.

 

avrupa belçika almanya italya sel ölü yaralı iklim değişikliği küresel ısınma