İtalya'da Bir Kadına Yanlışlıkla Altı Doz BioNTech Aşısı Yapıldı

TAKİP ET

23 yaşındaki bir kadına 6 doz BioNTech aşısının uygulandığı, kadının tedbir amaçlı hastanede müşahede altında tutulduğu öğrenildi.

İtalya'da stajyer psikolog olan 23 yaşındaki bir kadına, sağlık personeli olması nedeniyle sahip olduğu öncelik hakkı münasebetiyle sırası gelince gittiği Toskana'daki Noa Hastanesinde bir yanlışlık sonucunda 6 doz Pfizer-BioNTech aşısı uygulandı.

Genç kadının aşı uygulamasının ardından hafif baş ağrısı dışında bir şikayetinin olmadığı bildirilirken, olayın öğrenilmesi üzerine acilen toplanan sağlık ekibinin kadına ateş düşürücü ve sıvı solüsyon dışında bir ilaç vermediği öğrenildi.

Genç kadının, böyle bir olaya dair elde herhangi bir klinik verinin bulunmaması nedeniyle hastanede müşahede altında tutulduğu bildirildi.

Söz konusu hatanın görevliler tarafından şırıngaların karıştırılması neticesinde gerçekleştiğinin tahmin edildiği belirtiliyor.

Daha önce de ABD, Avustralya, İsrail ve Almanya gibi ülkelerde aynı hatalar yapılmış, yanlışlıkla uygulanan en çok doz ise 5 doz ile Almanya'da uygulanmıştı. Yeni rekor, İtalya'dan gelmiş oldu.

İtalya'da Bir Kadına Yanlışlıkla Altı Doz BioNTech Aşısı Yapıldı