İtalya'da Kapalı Mekanlara Girişte Aşı Kartı Zorunluluğu Getirildi

TAKİP ET

İtalya hükümeti, restoran ve barların kapalı alanlarının yanı sıra müzeler, sinemalar, spor salonları ve yüzme havuzlarına kadar çeşitli kültür ve eğlence mekanları için kişilerden aşı kartı isteneceğini duyurdu.

İtalya'da toplanan Bakanlar Kurulu, Delta varyantının ardından etkisini artıran koronavirüs salgını hakkında yeni önlemler alınmasına karar verdi. Toplantıda, Başbakan Mario Draghi ve Sağlık Bakanı Roberto Speranza’nın önerisiyle olağanüstü hal 31 Aralık 2021’e kadar uzatıldı. 

Alınan kararlar doğrultusunda birçok işletmeye ve eğlence yerine de aşı kartı zorunluluğu getirildi. Karara göre; restoran ve barların kapalı alanlarının yanı sıra müzeler, sinemalar, spor salonları ve yüzme havuzlarına kadar çeşitli kültürel ve eğlence mekanları için kişilerden “Yeşil Geçiş Kartı” adı verilen aşı kartı istenecek. Dijital veya kağıt versiyonları olan sertifika açık alanlarda gerekli olmayacak. Yeşil Geçiş Kartı (Green Pass veya Certificazione Verde) kurallarını uygulamayan mekanlara ve müşterilere 400 ila bin euro arasında para cezası verilecek.

1 Eylül'de uygulamaya koyulacak Yeşil Geçiş Kartı, yeni akademik yıl başladığında öğretmenler, okul personelleri ve üniversite öğrencileri için de zorunlu hale getirilecek. Yeşil Geçiş Kartı’nı göstermeyen öğretmenler çalışamayacak ve beş gün içerisinde kartı ibraz etmemeleri halinde maaş alamayacak.

Tren, uçak, gemi ve şehirlerarası otobüslerdeki yolcular için de Yeşil Geçiş Kartı zorunlu hale getirilecek.

 

italya bakanlar kurulu delta varyantı aşı kartı önlem