İtalya'da Mafya Operasyonu: Siyasi Parti Lideri Gözaltında

TAKİP ET

İtalya'da yürütülen son 30 yılın en kapsamlı mafya soruşturmasında 50 kişi gözaltına alındı.

İtalya'nın en büyük mafya örgütlerinden birisi olarak bilinen "Ndrangheta"ya yönelik operasyonda gözaltına alınanlar arasında UDC Genel Başkanı Lorenzo Cesa da bulunuyor.

Geçen hafta İtalya'nın en tehlikeli suç örgütlerinden Ndrangheta'ya yönelik büyük mafya davasını başlatan Savcı Nicola Gratteri, “Bu soruşturma, onlarca yıldır söylediklerimizi netleştiriyor. Ndrangheta daha az ateş ediyor ama iş ve siyaset dünyasıyla giderek artan oranda bağları var.” dedi. Savcı bu açıklama ile siyasetçi Cesa’nın neden gözaltına alındığına açıklık getirdi.

Ayrıca Savcı Gratteri, Cesa’nın kendisine yaptıklarına karşılık olarak suç örgütü Ndrangheta adına tedarik sözleşmeleri için devreye girdiğinden şüphelenildiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu üyesi olan ve Güney İtalya’yı temsil eden Cesa, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, “ülkemizin içinden geçtiği süreç göz önüne alındığında UDC genel başkanlığından istifa edeceğim.” dedi.

Polis Kalabriya’da şu ana kadar 25 bin telefon konuşmasının dinlendiğini ve gizli kayıt gerçekleştirildiğini belirtti.

UDC lideri Cesa, Başbakan Giuseppe Conte liderliğindeki hükümetin meclisteki salt çoğunluğu kaybetmesine neden olmuş ve iktidarın koalisyona katılma önerisini reddetmişti.

İtalya mafya Ndrangheta udc Lorenzo cesa gözaltı siyaset