İtalya'da Mart Ayından Beri Kapalı Olan Okullar Yeniden Açıldı

TAKİP ET

İtalya'da salgın nedeniyle mart ayında kapatılan okullar yeniden açıldı. 5,6 milyon öğrenci sınıflara dönerken 6 bölgede daha okulların açılmasıyla 8 milyonu aşkın öğrencinin okullara dönüşünün tamamlanması bekleniyor. Muhalefet ise okulların, önlemlerin tamamlanmadan açılmasını eleştirdi.

İtalya’da salgın nedeniyle mart ayından beri kapalı olan ilk ve orta dereceli okullar, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte bugün bazı bölgelerde yeniden açıldı.

Ülkede 12 bölge ve Trento vilayetinde 5,6 milyon öğrenci için 6 aylık aradan sonra ders zili çaldı ve öğrenciler yeniden sınıflarına döndü.

Eğitim Bakanı Lucia Azzolina, televizyon programında yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin sınıflara dönme ve yeniden sosyalleşme arzuları büyük. Bu senenin karmaşık bir yıl olacağını biliyoruz ancak çok çalıştık ve herkes üzerine düşeni sorumlu biçimde yaparsa işe yarayacak bir önleme stratejisi de belirledik" şeklinde konuştu.

İtalyan basınında çıkan haberlerde, salgın döneminde okulların açılmasının ülke için büyük bir test olduğu yorumları yapıldı. Diğer yandan muhalefet partileri de okullardaki önlemlerin tamamlanmadan açılmasını eleştirdi ve pek çok okulda tek kişilik sıralardan, dezenfektan materyaline kadar halen eksiklikler olduğuna dikkati çekti.

italya koronavirüs salgın yeni eğitim öğretim yılı italyada okullar açılıyor trento muhalefet eleştiriyor çin virüsü ağitim bakanı lucia azzolina dünyada yeni tip korona virüs salgını öğrenciler okula dönüyor