İtalya'da Tabutlar Patlamaya Başladı

TAKİP ET

İtalya'da aşırı sıcaklar sebebiyle, toprağın altına gömülmeyen tabutlar patlamaya başladı.

Covid-19 vakalarının hızla arttığı İtalya'da mezarlıklarda yer kalmadı. Hayatını kaybeden insanlar için hazırlanan ancak gömülecek yer olmayan tabutlar ise aşırı sıcaklar sebebiyle patlamaya başladı. 

Sicilya bölgesindeki Palermo Mezarlıklar Müdürlüğü Direktörü Leonardo Cristofaro, durumun  sağlık açısından oldukça riskli olduğunu belirterek, “Bazı tabutlardan kadavra sıvıları çıkmaya başladı. Bazı tabutlar ise aşırı sıcaklardan dolayı patladı. Bu tabutları toprağa vermeden bu durum düzelmez. Bu çok ciddi bir sağlık riski haline gelebilir” dedi.

Palermo’da krematoryum olmadığını ve bu sebeple başka şehirlere gitmek zorunda kalındığını söyleyen bir adam, oğlu ile eşini toprağa vermek istediğini ancak bunu yapamadığını ifade ederek, ''Mezarlıkta yer bulunamıyor. Naaşları sanki birer obje gibi fırlatıyorlar. İlk gelen yer kapıyor” şeklinde konuştu.

Yerel kaynaklara konuşan yetkililer ise durumun oldukça korkutucu olduğunu ancak yaz aylarının bitmesiyle bölgede selin meydana gelebileceğini ve bunun da daha kötü sonuçlar oluşturabileceğini belirtti.

 

italya mezarlık patladı palermo aşırı sıcak koronavirüs