İtalya'da Virüsten Dolayı Yakınlarını Kaybeden Aileler Hükumete Dava Açıyor

TAKİP ET

İtalya'da yakınlarını kaybeden 500 aile Başbakan Giuseppe Conte, Sağlık Bakanı Roberto Speranza ve Lombardiya Belediye Başkanı Attilio Fontana'ya dava açtı.

2019’un son günlerinde Çin’de ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra İtalya’ya sıçrayan ve İtalya’ya kabusu yaşatan Çin virüsü salgını bugün İtalyan yargısına ve siyasetine zor anlar yaşatıyor.

Çin virüsü salgınının birinci dalgasından en çok etkilenen İtalyan bölgesi Bergamo’daki Lombardiya’da  yakınlarını kaybeden 500 aile yargıya başvurdu. Aileler; İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Sağlık Bakanı Roberto Speranza ve Lombardiya Belediye Başkanı Attilio Fontana hakkında dava açtı.

Dava açan aileler bu üç ismin bilim insanlarının önerisine rağmen hızla karantina ve sokağa çıkma yasağı kararı almamasından şikayet ederken ülkeyi yönetenlerin güncel bir ulusal pandemi planı olmamasından ve krizi iyi yönetememesini işaret etti..

Dava sürecini yürüten Consuelo Locati, her ailenin 259.000 euro tazminat istediğini açıklarken, “Yapılan incelemeler sonucunda sorumlular belli oldu. Hükumet ve bölgesel yönetim görevlerini yerine getirmedi. İtalya’da yasalar bölgesel yönetimin aktif ve güncel bir acil durum planı olmasını şart koşuyor. İtalya’nın salgın planı sadece demode değildi aynı zamanda gerçek hayata uyumlu da değildi. Hiçbir rehber yoktu” dedi.

italya pandemi covid19 covid-19 aileler dava açtı italya dava italya dava covid