İtalyan Dışişleri Bakanı Göçmenlerin İtalya'ya Gelmesini Önlediği İçin Türkiye'ye Teşekkür Etti

TAKİP ET

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Suriyeli göçmenlerin İtalya'ya gitmesini önlediği için Türkiye'ye teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen İtalyan Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, "4 milyon kişiyi Suriye’den gelen insanları ağırladı Türkiye, bu vesileyle de Türkiye’ye teşekkür etmemiz lazım. Aslında Avrupa Birliği’nin bu büyük gayreti desteklemesi gerekiyor" dedi. 

Tajani, İtalya ile Türkiye arasındaki dayanışmayı göstermek istediklerini ve mevkidaşı Çavuşoğlu ile uzun bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Bir görüş birliğimiz var. Özellikle düzensiz göçmenlik konusuna baktığımızda, Libya konusunda gene bir görüş birliğimiz var. Balkanlar konusunda aynı şekilde ve adil bir barışta Ukrayna’da özlediğimiz bir konu" dedi.

Tajani, İtalya’ya Libya‘dan Akdeniz'den Tunus'tan Balkanlar'dan kaçak göçmenlerin geldiğini dile getirerek, "Türkiye’den çok fazla gelen yok açıkçası, inanılmaz bir kontrol var sizlere bu vesileyle teşekkür etmek isterim. Türk yetkililere teşekkür ederim en içten duygularımla Türkiye’den geliş yok" ifadelerini kullandı.

Tajani, yasa dışı göçün herkesi ilgilendirdiğini vurgulayarak, terör örgütlerinin özellikle Afrika’da etkili olmaya başladıklarını ve göç konusunda işbirliğini güçlendireceklerini söyledi.

italya türkiye göçmenler kaçak göçmenler