İtalyan Uyuşturucu Kaçakçısı Luciano Camporesi Türkiye'de Yakalandı

TAKİP ET

İtalya'da uyuşturucu kaçakçılığından 22 yıl 8 ay hapse mahkûm olan ve dört yıldır aranan Luciano Camporesi'nin Antalya'da yakalandığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var” tartışmasının ardından İtalya’da uyuşturucu kaçakçılığından 22 yıl 8 ay hapse mahkûm olan ve dört yıldır aranan Luciano Camporesi’nin Antalya’da yakalandığı ortaya çıktı.

BBC’nin İtalyan basınından aktardığına göre, 47 yaşındaki Luciano Camporesi, İtalyan ve Türk güvenlik güçlerinin işbirliğiyle 11 Kasım’da Antalya’da derdest edildi.

Türkiye'den konuya ilişkin açıklama gelmezken İtalyan basını Camporesi’nin üzerinden sahte kimlik belgeleri çıktığını yazdı.

Ağustos 2018’de, Camporesi’ye ait olduğu belirlenen ‘Remus’ isimli bir gemide 20 tondan fazla esrar ele geçirilmişti. Geminin tamamı Karadağlı olan 11 kişilik mürettebatı da gözaltına alınmıştı.

Yürütülen soruşturma sonucunda Camporesi, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 22 yıl 8 ay hapse çarptırılmıştı. Camporesi’nin nerede olduğu, 5 Aralık 2018’den bu yana bilinmiyordu.

italya uyuşturucu kaçakçısı luciano camporesi antalya kılıçdaroğlu