İtalya'nın Covid-19 Raporuna Göre, Ölenlerin Yüzde 99'u Aşının İkinci Dozunu Yaptırmayanlar

TAKİP ET

İtalya'da bir halk sağlığı kuruluşunun Covid-19 raporuna göre ölenlerin yüzde 99'u aşının ikinci dozunu yaptırmamış kişiler oldu.

İtalya, Covid-19 nedeniyle yaşanan can kayıplarının artmasının ardından yeni bir rapor yayımladı. Halk sağlığı kuruluşu tarafından paylaşılan raporda 1 Şubat ile 21 Temmuz arasında tam olarak aşılanan 423 kişinin hayatını kaybettiği, bunun da hayatını kaybeden 35 bin 776 kişinin yüzde 1,2’sine denk geldiği belirtildi.

Rapor hakkında bilgi veren Ulusal Sağlık Enstitüsü (ISS), şubat ayından bu yana koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99’unun tam olarak aşılanmadığını vurguladı. 

Ulusal Sağlık Enstitüsü (ISS), iki doz aşı olmasına rağmen hayatını kaybeden kişilerin tıbbi kayıtlarının incelendiğini ve bu kişilerden ortalama olarak 5’inin sağlık sorunları olan kişiler olduğunu aktardı. Enstitü, aşı olmamış kişilerin ortalama 3,7’sinin hasta olduğunu ifade etti.

Yaş Ortalamaları Paylaşıldı

 

İki aşıyı da olup hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 88,6 olurken, aşı olmadan hayatını kaybedenlerin ortalaması ise 80 yaş oldu.

 

italya covid rapor iki aşı tek doz ölüm 99 koronavirüs