İtalya'nın Ortaçağ Kasabasında Evler 10 TL'ye Satışa Çıktı

TAKİP ET

İtalya'nın nüfusu aktif hale getirmek için başlattığı '1 Euro'luk evler' projesine Roma yakınlarında bulunan bir Ortaçağ kasabası da dahil oldu.

İtalya'nın  '1 Euro'luk evler projesiyle' insanları başkent yakınlarında 10 TL'den az fiyatlara ev sahibi olma fırsatı veren kampanyaya Roma'nın Latium bölgesindeki Ortaçağ kasabası olan Maenza kasabası da katıldı.

İtalya'ya geçen yıl başlayan proje, nüfusu azalan veya yaşlı nüfusa sahip bölgeleri aktif hale getirme amacıyla ucuza mülkler sunmasıyla hayata geçirilmişti.

Maenza Belediye Başkanı Claudio Sperduti, "kasabayı plana dahil etmenin, köyün yeniden doğuşu için bir anlaşmanın parçası olduğunu ve mevcut mülk sahipleriyle potansiyel alıcılar arasında bağlantı kurarak yaklaşık 100 adet kullanılmayan mülkü kurtarmayı hedeflediğini" söyledi.

Başkan Sperduti, CNN'e verdiği röportajda şunları söyledi: "Adım adım ilerliyoruz. Evlerin sahipleri aileler iletişime geçip eski evlerini bize teslim ettikçe, her şeyi çok şeffaf hale getirmek için bunları internet sitemizdeki belirli duyurular aracılığıyla piyasaya sürüyoruz."

Mülk sahibi olmak isteyen alıcılar için tek şart,  tehlike oluşturacak kadar harap haldeki mülkleri yenilemeyi sağlamak ve bunu üç yıl içinde gerçekleştirmek. Ayrıca, yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra iade edilecek olan 5 bin euroluk (yaklaşık 50 bin TL) bir depozito ödemeleri de gerekecek.

Mülkün, ev, pansiyon, mağaza veya restoran olarak kullanılacağının seçilmesi ve ayrıntılı planların da bildirilmesi gerekli.

Yerel yetkililer, ilgilenen alıcıları mülk talepleriyle eşleştirmeye çalışacak ve ilk birkaç ev için başvurular 28 Ağustos'ta kapansa da Sperduti, ev sahipleriyle görüşüldükçe daha fazla evin piyasaya sürüleceğini söyledi.

Başkan Sperduti, alıcıların satın aldıkları ve tadilat yaptıkları evlerde oturmasının zorunlu tutulmadığını,  Maenza'da yarı kalıcı olarak yaşamak isteyen çocuklu ailelerin ve genç çiftlerin başvuru yapmalarının daha teşvik edici olduğunu aktardı.

roma italya kasaba 10 tl lira nüfus satış ev otel