ITC Lideri Erşat Salihi Kerkük'te: Biz İçimizde Bir Değişim Yapıyoruz

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesi lider Erşat Salihi, Kerkük'te çevresindeki Türkmenlerle konuştu.

Hakkında çıkan haberlerle gündemde olan Irak Türkmen Cephesi lider Erşat Salihi, Kerkük'te bulunan ITC binasının önünde çevresindeki Türkmenlerle konuştu.

Hakkında Irak Türkmen Cephesi Başkanlığı'ndan ayrıldığı yönünde iddialar çıkan Salihi, Pazartesi günü gerçekleştirilecek Yönetim Kurulu Toplantısı için Kerkük'e gitti.

Burada Türkmenlerle bir araya gelen Salihi, yürüttüğü 3 görevin oldukça ağır görevler olduğunu dile getirerek bu kararın kendi içlerinde Türkmenlerin iyiliği için alındığını ifade etti.

"İçimizde bir değişim yapacağız. Çünkü hem milletimizi hem büyüklerimizi dinlemek mecburiyetindeyiz" diyen Salihi, "Değerli geçmişi olan milliyetçilermizle de görüştüğümüzde bize dediler ki, 'eğer siz birbirinizle uyum sağlarsanız, verdiğiniz karara biz saygı gösteririz'. O yüzden biz de bu kararı düşündük öyle sonuca vardık" şeklinde konuştu.

Bu şekilde bir görev bölünmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Salihi, "Böylelikle bu arkadaşlarımız Kerkük'te ve diğer Türkmen bölgelerinde daha iyi işler yaparlar. Ben de Bağdat'ta sizin kuvvetinizle birlikte Türkmenler için çalışacağım" dedi.

erşat salihi türkmenler ırak türkmen cephesi ıtc bir araya geldi kerkük ırak gitti başkanlık lider konuştu çevresindekiler açıklama karar iyilik kendi içimizde