İttifak'ta Askıda Ekmek Tartışması: Erdoğan "Türkiye'de Evine Ekmek Götüremeyen mi Var"

TAKİP ET

MHP lideri Bahçeli'nin başlattığı askıda ekmek kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulunan Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'de evine ekmek götüremeyen mi var' diyerek İttifak'ı kızdıracak ifadeler kullandı.

AKP grup toplantısı sonrası Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM koridorlarında ayaküstü basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli önderliğinde başlatılan 'Askıda ekmek' kampanyası hakkında Cumhur İttifakı'nı kızdıracak şeyler söyleyen Erdoğan, "Ya böyle bir şey var mı Türkiye'de ya… Yani bugün evine ekmek götüremeyen biri var mı Türkiye'de ya… İnanıyor musunuz bunlara" dedi.

Açıklamasının devamında büyümeden bahseden Erdoğan, "Elhamdülillah bugün Türkiye her şeyiyle, asgari ücretiyle, maaşıyla çok çok ülkeleri geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun şu anda dünyada en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF'nin, OECD'nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyorlar" şeklinde konuştu.

Bir muhabirin "Askıda ekmek başlatmıştı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli…" cümlesiyle başlayan sorusunu yarıda kesen Erdoğan, "Bırakın Allah'ınızı severseniz ya… Ya böyle bir şey var mı Türkiye'de ya… Yani bugün evine ekmek götüremeyen biri var mı Türkiye'de ya… İnanıyor musunuz bunlara? Bazı şeyleri siz kendiniz çözün ya… Var mı böyle bir şey"  ifadelerini kullandı.

recep tayyip erdoğan cumhur ittifakı askıda ekmek devlet bahçeli ekonomik büyümeden bahsetti evne ekmek götüremeyen mi var türkiyede askıda ekmek kampanyası ımf oecd recep tayyip erdoğan erdoğan baheçliye yüklendi