İTÜ'den Gündem Olan Yabancı Akademisyenlere İlişkin Açıklama Geldi

TAKİP ET

İstanbul Teknik Üniversitesi, sosyal medyada gündem olan Makina Fakültesi akademisyenlerine ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makina Fakültesi misafir öğretim elemanları sosyal medyada gündem olmuş, bazı sosyal medya kullanıcıları bu durumu "ırkçılık" olarak nitelerken pek çok sosyal medya kullanıcısı olayı mizahi yönden değerlendirmişti.

İTÜ Makina'nın Misafir Öğretim Elemanları Sosyal Medyada Gündem Oldu


Konuya ilişkin İTÜ'den yapılan açıklamada Teknik Üniversite'nin "Evrensel bir Ar-Ge merkezi konumunda olduğu" belirtilerek "İTÜ, uluslararası eğitim vizyonu gereği hem Avrupa'nın hem de dünyanın pek çok bölgesinden üniversitemize misafir olarak gelen akademisyenleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktadır" denildi.

Üniversitede 1 yıl sözleşmeli olarak 7 ABD, 6 İngiltere, 3 Almanya, 3 İtalya, 3 Rusya, 3 Yunanistan, 2 Kanada, 2 İran, 2 Azerbaycan, 2 Türkmenistan, 1 Çin, 1 Danimarka, 1 Güney Kore, 1 Güney Afrika, 1 Gürcistan, 1 Hindistan, 1 İspanya, 1 İsviçre, 1 Japonya, 1 Tunus, 1 Ukrayna, 1 Yemen olmak üzere toplam 45 yabancı uyruklu öğretim elemanı bulunduğu belirtilen açıklamada ayrıca 255 misafir araştırmacı bulunduğu ifade edildi.

İki Akademisyenin Uzmanlık Alanları

Gündem olan akademisyenlerden Doç. Dr. Aamir Hamid'in Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan ve dünya sıralamasında 378. sırada olan Quaid-i Azam Üniversitesi mezunu ve öğretim üyesi olduğu belirtilen açıklamada Hamid için "Matematik, matematik mühendisliği, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, akışkan-yapı etkileşiimi, nano maddeler, sayısal çözümleme ve birçok konu üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Doç. Dr. Aamir Hamid, alanında çok iyi bir bilim insanıdır" denildi.

Doç. Dr. Farrukh Mazhar'ın dünya sıralamasında 334. sırada olan İslamabad Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mezunu ve öğretim üyesi olduğu belirtilen açıklamada "Nöral ağ, havacılık, İHA'lar, tersine mühendislik, İHA motor pervaesi, otopilot, veri sınırlandırması alanlarında çalışmaları bulunmaktadır. Doç. Dr. Farrukh Mazhar da alanında çok iyi bir diğer bilim insanıdır" ifadelerine yer verildi.

Ülkelerine Geri Dönecekler

İki bilim insanının 1 Ekim 2022'ye kadar Türkiye'de bulunacakları ve İTÜ'de çalışmaya devam edecekleri, sonra ülkelerine dönecekleri belirtilen açıklamada "İTÜ olarak, misafir araştırmacılarımızla ilgili sosyal medya üzerinden kasıtlı olarak yayılan ırkçı söylemleri maalesef üzülerek takip ediyor ve biliimsel düşüncenin ırk, dil, din veya cinsiyet söylemleri üzerinden tanımlanmasını ve başarılarımıza gölge düşürmek istenmesini kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

itü istanbul teknik üniversitesi gündem sosyal medya yabancı akademisyenlere ilişkin açıklama geldi Doç. Dr. Aamir Hamid Doç. Dr. Farrukh Mazhar