İTÜ'lü Akademisyen Cemile Tiftik: Gürcülerin Ne Kadar Kaba Olduğunu Bilirim, Kabalaşma!

TAKİP ET

Öğretim görevlisi Cemile Tiftik'in ders sırasında kullandığı ifadeler sosyal medyanın gündemine oturdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) öğretim görevlisi olan Cemile Tiftik, dersine katılan Gürcü öğrenciye ırkçı ifadelerle saldırdı. 

Uzaktan eğitim döneminde canlı derse katılan bir öğrenciyle tartışmaya başlayan Tiftik, "Sen 2 yıllıksın, ben 40 yıllığım. Kaldı ki Gürcülerin ne kadar kaba olduğunu bilirim. Kabalaşma, dikkatli ol!" ifadelerini kullandı.

Gürcü öğrencinin ''Hocam sürekli Gürcülere laf etmeniz ne kadar doğru?'' demesinin üzerine yanıt veren Tiftik, ''Derse girdiğin günden beri konuşma biçimin hoşuma gitmiyor'' diyerek tepki gösterdi.

Bir başka öğrencinin ''Hocam bu özelliği tüm Gürcülerle birleştirmek çok doğru değil'' demesine sinirlenen Tiftik bu kez de ''Yeteri kadar tecrübem var. Herkes haddini bilmeli, burada kendi vatanımızda biz birbirimizle kibar kibar konuşurken bizi kimsenin terslemeye hakkı yok.

Ben size akıl mantık soruyorum. Çok sinirlendim hepinize. Hiçbirinizde akıl, mantık çalışmıyor. Çok şımardınız, şımarıksınız ve hadsizsiniz'' diyerek bağırmaya başladı. 

Bu Çirkin Üslubu İstemiyoruz!

Tiftik'in ırkçı söylemlerinden rahatsız olan öğrencilerin ders kaydını Twitter'a yüklemesi üzerine çok sayıda kişi tepki gösterirken İTÜ'lü öğrencilerden oluşan İTÜ Dayanışması, sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak ''Okulumuz akademisyeni Cemile Tiftik'in bir sıra arkadaşımızı etnik kimliği üzerinden ayrıştıracak ve aşağılayacak şekilde konuşması kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir. Üniversitemizde kin ve nefrete yöneltici bu çirkin üslubu istemiyoruz!'' ifadelerine yer verdi.

cemile tiftik gürcü kaba ders itü akademisyen öğretim görevlisi