İYİ Parti ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım: Belediyeler Belediyecilik Dışında Her İşle Uğraşıyor ve Popülizm Yapıyorlar

TAKİP ET

Yıldırım, belediyeleri popülizm yapmakla eleştirdi.

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda belediyeleri, belediyecilik hariç her işle uğraşmak ve popülizm yapmak üzerinden eleştirdi. Yıldırım, belediyeyi 'et satışı' üzerinden hedef aldı.

'Belediyecilik Dışında Her İşle Uğraşıyor ve Popülizm Yapıyorlar'

Yıldırım'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

''Sevgili Ankaralılar,

Belediyeler belediyecilik dışında her işle uğraşıyor ve popülizm yapıyorlar. Belediye et satmaz. Belediye, yerel üretici ile tüketiciler arasındaki ilişkiyi maliyetsiz hale getirecek altyapı ve lojistik yatırımları yapar. Et satmak sadece bir ay sonraki seçimleri düşünen ucuz bir yaklaşımdır. Oysa, altyapı ve lojistik yatırımlar sonraki nesilleri de etkileyecek uzun vadeli yatırımlardır.

Biz Ankara köylerinden şehir merkezine et ve gıda ürünlerini ulaştırma maliyetlerini düşürmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte, satış ve pazarlama maliyetlerini de azaltmak istiyoruz.

Bunun için hem üreticileri hem de talep edenleri bir veri tabanında buluşturacak, sadece bir telefon uygulaması üzerinden, insanlarımızı soğukta sıra bekletmeden arzu ettikleri besinleri ucuz bir maliyetle evlerine ulaştıracağız. Bize şükreden veya minnet duyan seçmenlerin değil kurduğumuz sistemi takdir eden vatandaşların yaşadığı bir şehir olacak Ankara.''

 

İYİ Parti Cengiz Topel Yıldırım ABB Ankara Büyükşehir Belediyesi Popülizm