İYİ Parti ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım'dan Özlem Gürses'e Yanıt: Bakın, Kitabın Ortasından Konuşuyorum; TOGO Kulelerini Yıkacağım

TAKİP ET

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, Özlem Gürses'e cevap verdi:

Ulusal TV'ye konuk olan İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, gazeteci Özlem Gürses'in kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verdi. 

Gürses'in kendisine yönelttiği iddialarla ilgili konuşan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Özlem Gürses,

Dün yaptığınız YouTube yayınında, kişisel verileri koruma kanununu çiğneyerek, şahsıma ait kişisel verileri ifşa ettiniz ve 22.01.2024 tarihine kadar Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğumu söylediniz. Bu bilginin sizi niçin bu kadar şaşırttığını açıkçası anlayamıyorum. CHP üyesi olduğumu ve 3 sene boyunca CHP Genel Başkanı’nın Başdanışmanlığı görevinde bulunduğumu hiç inkar etmedim. Geçmişimle de bugünümle de gurur duyuyorum.

Ancak gazetecilik yapıyormuş gibi gözükme hevesinizi de anlıyorum. O yüzden size tavsiyem, Mansur Yavaş Bey'in 2014 ve 2019 seçimlerinden önce CHP'ye ne zaman üye olduğunu sorgulamanızdır. Daha da esaslı bir gazetecilik yapmak istiyorsanız, 2014 seçimlerini kaybettikten birkaç gün sonra CHP'den istifa eden Mansur Yavaş'a 1 Nisan'da kaybetmesi durumunda CHP'de kalıp kalmayacağını sormalısınız. Gerçek gazetecilik biraz böyle bir şeydir."

Özlem Gürses'in yaptığı yayında 2 adet yalan haber ürettiğini söyleyen Yıldırım, Gürses'in yaptığı dezenformasyonla ilgili özür dilemesini istedi. Yıldırım, şu cümleleri kullandı: 

"Yaptığınız programda 2 adet yalan haber ürettiniz ve eğer bunu bilinçli yaptıysanız dezenformasyon faaliyetinde bulundunuz.

Bunlardan birincisi, benim CHP'den telif adı altında ödeme aldığım yönündeki iddianızdır. CHP'den hiçbir ad altında tek kuruş almadım. Bunu düzeltmenizi ve özür dilemenizi bekliyorum. Bunu sizden bir gazeteci olarak da değil onurlu bir insan olduğunuz varsayımıyla istiyorum.

Son olarak, Sinan Aygün ile özel bir ilişkim olduğunu ima ediyor, bu ucuz dedikoduyu, önemli bir bilgiymiş gibi mal bulmuş mağribi coşkusuyla kamuoyuna sunuyorsunuz.

Bakın, kitabın ortasından konuşuyorum; TOGO kulelerini yıkacağım. Ankara halkının parasını son kuruşuna kadar koruyacağım. Ve belediye üzerinden haksız yere gelir elde etmiş müteahhit, gazeteci, anketçi, siyasetçi, ihaleci kim varsa kursaklarındaki lokmayı alıp belediyenin kasasına geri koyacağım."

cengiz topel yıldırım özlem gürses iyi parti abb Ankara Büyükşehir Belediyesi ankara mansur yavaş