İYİ Parti ABB Adayı Yıldırım'dan 3 Mart Mesajı: Siyasi Kariyeri İçin Size Sırtını Dönenleri Affetmeyin

TAKİP ET

Meral Akşener'in altılı masadan kalktığı tarihe değinen Cengiz Topel Yıldırım İYİ Partililere seslendi.

Geçtiğimiz yıl bugün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener altılı masa ittifakından ayrılmış, Mansur Yavaş'a bir çağrı yapmıştı. Cumhurbaşkanı seçimlerinde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmuş, Meral Akşener ise İmamoğlu ve Yavaş'a "Millet sizi göreve çağırıyor." diye seslenmişti. 

O dönemlerde siyasi kariyerleri için Akşener'in çağrısına yanıt vermeyen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu hatırlatan İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti'nin yaşadıklarının unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.  X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Sevgili İYİ Partililer,

Bugün 3 Mart. Geçen sene bugün Genel Başkanımız Meral Akşener, mağlubiyete gideceğini öngördüğü muhalefeti kurtarmak için can havliyle bir çağrı yapmıştı. Ne var ki, bu çağrı karşılık bulmadı ve yanlış kurgulanan ittifak modeli başarısız oldu.

O günlerde birçoğunuz hakarete ve iftiraya uğradınız. Sizlere sosyal medyada küfürler edildi ve canlı yayınlarda alenen aşağılandınız. Ve yine o günlerde, Sn. Akşener’in çağrısını yanıtsız, sizleri de yüzüstü bırakan Mansur Yavaş, ittifak adayı olduğunu unutup açık şekilde İYİ Parti’nin karşısında tutum aldı.

Bunu asla unutmayın. Sizler hırpalanırken, sadece ve sadece kendi siyasi kariyerini düşündüğü için size sırtını dönenleri affetmeyin. Uğradığınız hakaretleri, üzerinize bulaştırılan iftiraları ve yediğiniz küfürleri düşünün. 31 Mart günü sadece bir belediye başkanı seçmeyeceğiz aynı zamanda siyasi omurganın ne kadar önemli olduğunu da bazılarına hatırlatacağız.

Buna şüphem yok çünkü çetin yolların yufka yüreklilerle aşılmayacağını hepimiz biliyoruz."

 

iyi parti meral akşener cengiz topel yıldırım mansur yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi 31 mart seçimleri cumhurbaşkanlığı seçimleri altılı masa