İYİ Parti: Abdullah Gül Bizim İçin Denklemde Değil

TAKİP ET

Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin tartışmaları değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, dikkat çekici bir açıklama yaptı.

HaberTürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu TBMM'de bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin "Abdullah Gül hala denklemde mi?" sorusuna yanıt veren Tatlıoğlu, "Bizim için denklemde değil" diyerek net konuştu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ismi geçen siyasetçiler için "Hepsi havada" yorumunu yapan Tatlıoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı için dikkat çekici bir yorum yaptı.

"Muhtemelen Cumhur İttifakı için başka bir ismi konuşabiliriz; seçim 2022'nin sonunda veya 2023 olursa. Martta olursa Sayın Erdoğan olabilir ama daha uzun bir süre olursa sayın Erdoğan adaylığı dışında konuşabiliriz" diyen Tatlıoğlu, "Çünkü Sayın Erdoğan kaybedeceği bir seçime girmez. Benim öngörüm, bu ilkbaharda olmazsa ondan sonraki sonbaharda veya 2023'te olacak seçimlerde Sayın Erdoğan'ın dışında bir isim de konuşulabilir. Böyle bir ihtimalin varlığını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

iyi parti grup başkanı ismail tatlıoğlu abdullah gül bizim için denklemde değil