İYİ Parti Antalya Teşkilatında Tetikçi Skandalı

TAKİP ET

İYİ Parti GİK Üyesi Ayşen Kurt'un, İYİ Parti eski Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'i vurması için tetikçi tuttuğu ortaya çıktı. Ergen, silahlı saldırıda iki bacağından vurularak yaralanmıştı.

Ocak ayında eski İYİ Parti eski Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, uğradığı silahlı saldırı sonucunda iki bacağından yaralanmıştı. 

İYİ Parti Eski Manavgat İlçe Başkanına Evinin Önünde Silahlı Saldırı Düzenlendi

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre Ergen'e düzenlenen silahlı saldırıyı, belediye başkan adayı olmak isteyen ancak Ergen'in adaylığına karşı olduğu İYİ Parti GİK Üyesi Ayşen Kurt'un düzenlettiği ortaya çıktı. 

Bunun üzerine Ayşen Kurt'un eşi Yahya Kurt, azmettirici Ahmet Çelik'e ulaşıp, ''Ergen eşimin namus ve şerefine ilişkin yazılar paylaşıyor. Öldürülmesi lazım'' dedi ancak Çelik, Ergen'in siyasi olduğunu belirterek olayın siyasi tarafa çekilmesi gerektiğini ifade edince bunun üzerine Kurt, Ergen'i görevden aldırdı.

Görevden alınması sonrası Ergen, daveti üzerine bir otelde Yahya Kurt ile görüştü. Kurt ise Ergen'in tüm bilgilerini ve kullanılması için 50 bin TL verdikten sonra azmettirici Ahmet Çelik ile anlaştı. 

Çelik ise saldırıyı gerçekleştirmesi için Selahattin Oğuz'a 20 bin TL verdi. Daha sonra ise Kurt ailesi Ergen'in çocukları olduğu gerekçesi ile vicdanlarının rahat etmeyeceğini söyleyerek, Ergen'in öldürülmesini değil ayaklarına sıkılarak yaralanması istediklerini iletti. 

Görevden Alındıktan 1 Ay Sonra Vuruldu

Hüseyin Ergen, ilçe başkanlığı görevinden alındıktan 1 ay sonra evinin önünde silahlı saldırıya uğradı ve iki bacağından vurularak yaralandı.

Olay sonrasında azmettirici Çelik, Kurt'un yanına giderek sadece yaraladıkları için önce parayı 10 milyon TL'ye indirdiğini söyledi. Ardından pazarlık devam ederken ise iki taraf para konusunda anlaşma sağlayamadı.

'Ben Sana Saldıran Selahattin Oğuz'un Akrabasıyım'

Anlaşma sağlanamayınca Ahmet Çelik, Hüseyin Ergen'e mesaj atarak, '' Ben size silahlı saldırıyı yapan Selahattin Oğuz'un akrabasıyım. Bu olay Oğuz'a farklı anlatıldı. Senin ırz düşmanı olduğun, Ayşen Kurt'la aranda ilişki olduğu söylendi. Yahya ve Ayşen Kurt, seni öldürtmek için 20 milyon TL karşılığında Oğuz ile anlaştı. Sana bir video kaydı atacağım. Olayla ilgili bir kişinin daha olduğunu ve teslim olarak her şeyi anlatacak'' dedi.

 

'Samimi İkrarda Bulunmaya Karar Verdim'

Çelik bir gün sonra karakola giderek itirafçı oldu ve ifadesinde şunları söyledi:

''Kurt'un bize Ergen'i para karşılığı öldürmeye çalışıp bizim de ayaklarından vurmamızdan dolayı istediğimiz 5 milyon TL'yi vermemesi üzerine karakola gelerek, samimi ikrarda bulunmaya karar verdim''

Ayşen Kurt, Fransa'ya Kaçtı

Azemettirici Ahmet Çelik, tetikçi Selahattin Oğuz ve Yahya Kurt, tutuklanarak cezaevine gönderilirken İYİ Parti GİK Üyesi Ayşen Kurt'un ise Fransa'ya kaçtığı belirtildi.

 

 

 

İYİ Parti tetikçi kiralık katil Ayşen Kurt GİK Üyesi Yahya Kurt Manavgat Ahmet Çelik Selahattin Oğuz