'İYİ Parti Barajın Altında' Diyen Aytun Çıray, Bu Sefer de Temayül Yoklamasına 'Uyduruk' Dedi

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın dün gece paylaştığı mesajla 14 Mayıs'taki seçimlerde aday olmayacağını açıklamasıyla başlayan kriz, Çıray'ın bugün yaptığı açıklamayla devam ediyor.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın dün gece paylaştığı mesajla 14 Mayıs’taki seçimlerde aday olmayacağını açıklamasıyla başlayan kriz, Çıray’ın bugün yaptığı açıklamayla devam ediyor.

Kulislerde siyasetçinin temayül yoklamasına girmeden adaylık istediği, buna karşılık İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu uygulamaya uyulmasını istediği iddia ediliyordu. Kararın partide şok etkisi yarattığı belirtiliyordu.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, Akşener’in başdanışmanı Buğra Kavuncu’nun duruma tepkisini şöyle aktardı:

"Sayın Buğra Kavuncu ile görüştük. Bana, 'Biz de şaşırdık. Bizim araştırmalarda gördüğümüz en düşük oy yüzde 12 ifadelerini kullandı."

'Uyduruk' Bir Temayül Yoklaması Yapılmış

Çıray, İzmir 2. bölgede usule uygun bir temayül yoklaması yapılmadığını savundu. Bu bağlamda kendisinin birinci sırada çıkacağını gösteren bir anket sonucunu paylaşan ve ‘sürecin adil yürütülmesi halinde’ aday olması gerektiğini savunan Çıray, İYİ Parti'nin İzmir'de yaptığı ve Müsavat Dervişoğlu'nun birinci sırada yer aldığı temayül yoklaması için ‘uyduruk' ifadesini kullandı:

"Burada da temayülün uyduruk olduğunu İzmir İl Yönetimi'nin imzaları ile göreceksiniz. Sayın Meral Akşener bunu bile bile meşru kabul etti. 'Bu usulsüzlüğü görmezden gelseydin' diyorsanız.. Bugün buna göz yuman yarın yönetimde AKP'den farklı olmaz."

'Oylarımız İzmir'de Yüzde 6,8, Türkiye'de Yüzde 6,4'

aytun çıray temayül yoklaması meral akşener iyi parti