İYİ Parti Bitlis 1'inci Sıra Adayının, Kürtçü HDP Vekilinin Kardeşi Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İYİ Parti'nin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Bitlis'ten 1'inci sıra adayı gösterdiği Edip Safter Gaydalı'nın, Kürtçü HDP'nin eski Bitlis milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı'nın kardeşi olduğu ortaya çıktı. Gaydalı aşireti mensubu olan iki kardeş arasında daha önce de siyasi rekabet yaşanmıştı.

İYİ Parti’nin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Bitlis’ten 1’inci sıra adayı gösterdiği Edip Safter Gaydalı’nın, Kürtçü HDP’nin eski Bitlis milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı’nın kardeşi olduğu ortaya çıktı. Gaydalı aşireti mensubu olan iki kardeş arasında daha önce de siyasi rekabet yaşanmıştı.

Gaydalı Aşireti

Edip Safter Gaydalı, eski Adalet Partisi Bitlis milletvekili Abidin İnan Gaydalı’nın oğlu olarak 1995 yılında ANAP’tan Bitlis milletvekili seçildi. Daha sonra DYP ve ANAP’ın birleşmesiyle kurulan DP’de siyaset yaptı ve 2002 yılında da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevini üstlendi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Bitlis 2. sıradan milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti.

Mahmut Celadet Gaydalı ise 1999 yılında Kürtçü HADEP’ten Bitlis milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2002 yılında Kürtçü DEHAP’tan bağımsız aday oldu ancak yine seçilemedi. 2007 yılında ise Kürtçü DTP’den Bitlis milletvekili seçildi. 2011 ve 2015 yılında da Kürtçü HDP’den Bitlis milletvekili seçilen Mahmut Celadet Gaydalı, 27. Dönem'de de TBMM'de yer aldı.

Daha Önce İki Kez Karşı Karşıya Geldiler

İki kardeş arasındaki siyasi rekabet ise 1999 yılında başladı. O dönem ANAP’tan Bitlis milletvekili olan Edip Safter Gaydalı ile Kürtçü HADEP’ten Bitlis milletvekili adayı olan Mahmut Celadet Gaydalı, aynı seçim bölgesinde karşı karşıya gelmişti.

edip safter gaydalı gayda gaydalı aşireti mahmut celadet gaydalı kürtçü hdp yeşil sol parti