İYİ Parti Bursa Teşkilatından 'Cambaza Bakma, Zamlara Bak' Protestosu

TAKİP ET

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı dikkat çekici bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Şehreküstü Meydanı'nda toplanan İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı teşkilatı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi yönetimini protesto etti.

Cambazların oynadığı protestoda İYİ Partililer "Cambaza bakma, zamlara bak" pankartını açtı.  Protestoda basın açıklaması yapan Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Tek adam yönetimi, her zam yağmurunda vatandaşı, 'Cambaza bak!' diyerek gündem saptırıyor. Milletin gerçek enflasyonu yüzde 300'ü geçmiş, siz hangi cambazı getirirseniz getirin, vatandaş artık kanmıyor. Vatandaşın karşısına cambaz falan değil, artık sandığı getirin!" diyerek erken seçim çağrısı yaptı.

"Her Zam Furyasında Petrol, Gaz Bulmaya Devam"

Mayıs 2017'den itibaren Erdoğan'ın enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceklerine dair her açıklamasının ardından enflasyonun daha da arttığını belirten Türkoğlu, "2022 Haziran, enflasyon yüzde kaç? TÜİK'e göre yüzde 73.50. Vatandaşa göre kaç? En az yüzde 300. Fazlası yok eksiği var! Peki hala ne diyor 'Ulu Büyük Reis'? Önümüzdeki yıl enflasyonu Allah'ın izniyle tek haneli rakama indireceğiz! İnmek şöyle dursun, zamlar birbiri peşi sıra bindikçe biniyor! Peki daha dün ne dedi dünya liderimiz biliyor musunuz? 'Müjde, Adana'da 1 milyar dolarlık petrol bulduk' dedi! Karadeniz'de de doğalgaz bulunmuştu ya hani? Her zam furyasından sonra bir şeyler bulmaya devam yani!" ifadelerini kullandı.

"Getirin Sandığı, Ödeyin Faturayı"

Hükümetin "cambaza bak" oyununa gelinmemesi çağrısı yapan Türkoğlu, esnafın, çiftçinin sorunlarını sıraladı. Ekonomik buhranın yanı sıra sığınmacı sorununa da değinen Türkoğlu, "Sığınmacılardan 122 bini kayıpmış, ilgili bakan yardımcısı, 'Aradık, taradık yoklar!' demiş. Duydun mu Reis, Allah aşkına bu nasıl iştir? Uzun lafın kısası, memleket battı batıyor! Millet öldü ölüyor! Çözüm ne mi? Söyleyelim; tek çözüm seçim. Getirin sandığı; ödeyin faturayı" diye konuştu.
 

iyi parti bursa teşkilatından cambaza bakma zamlara bak protestosu selçuk türkoğlu