İYİ Parti, Çankaya'da Bine Yakın Tutanağın Usule Aykırı Olduğunu Tespit Etti İddiası

TAKİP ET

İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı YSK'ya itirazlarda bulundu.

İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı, bine yakın tutanağa itiraz etti. Konuya ilişkin TamgaTürk'e açıklama yapan İYİ Parti kaynakları hatalı tutanaklara itiraz ettiklerini belirtti. 

İYİ Parti'den TamgaTürk'e açıklama yapan yetkililer, şunları ifade etti:

"Yaklaşık 15 tutanakta oy sayımız hatalı girilmiş. Örneğin Çankaya 1099'da oyumuz sıfır görünüyor YSK ekranında. İtirazların 30 tane kadarı hatalı girişle ilgili. Büyük bir kısmı sandık başkanlarının ilk defa seçim görevi almasına rağmen başkan yapılmasından kaynaklı sorunlar. Örneğin sandıktan çıkan toplam zarf sayısı oy kullanan seçmen sayısından fazla çıkarsa rastgele bir zarf yakılır. Fakat önce geçersiz zarf varsa düşülür hala fazlaysa yakılır. Bunlar nerdeyse 100 sandıkta zarf yakmış. 80 tanesinde zaten geçersiz zarf çıktı. Hem zarf üzerindeki işaret yüzünden oy geçersiz hem de yakılan zarf içindeki oy gidiyor. Çankaya'da ne kadar rastgele zarf elesen o kadar Kılıçdaroğlu'ndan oy gider. 

İtirazlarımızın çoğu tutanağın üst kısmındaki seçmen sayısı, zarf sayısı, geçersiz oy sayısı gibi zorunlu alanların boş bırakılarak YSK'ya götürülmesinden kaynaklı. Bu şekilde boş tutanağın üzerine veri ekleyip teslim etmek dünyanın en kolay işi. Çünkü birçok tutanak sadece sayı ile doldurulmuş yazı ile yanları yazılmamış halde." 

iyi parti çankaya ysk hatalı tutanak tutanak usule aykırı tutanak