İYİ Parti, CHP'li Belediyelerin İzin Vermediği Afişleri Sokaklara Yapıştırdı

TAKİP ET

İYİ Parti'nin reklam panolarında kullanılacak seçim afişleri, Ankara sokaklarına yapıştırıldı. Yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un çeşitli yerlerindeki billboardlara asılmak üzere hazırlanan fakat asılması CHP'li belediyeler tarafından engellenen afişlerin, sokaklara yapıştırılarak dağıtıldığı öğrenildi. 

Genel seçimlerde yaşanan hezimetten sonra İYİ Parti, CHP ile artık iş birliği yapmayacağını açıklamış ve yerel seçimlere "hür ve müstakil" olarak gireceğini duyurmuştu. Bunun üzerine İstanbul, Ankara ve İzmir'de adaylarını açıklayan İYİ Parti'nin "Mecbur değilsin" temalı afişlerinin üç ilin CHP'li belediyeleri tarafından engellendiği ortaya çıktı. 

CHP'li Belediyeler İstanbul, Ankara ve İzmir'de İYİ Parti'nin Afişlerine İzin Vermedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un çeşitli yerlerindeki billboardlara asılmak üzere hazırladıkları afişlerin, İBB’den gelen telefonla engellendiğini söyleyerek, CHP’yi şu sözlerle eleştirmişti:

"Artık açıkça görmeye başladık ki meğer ana muhalefet partisi de bizden çok rahatsızmış. Bugün önümüzde, yeni bir engel var. Bugün de birileri istiyor ki; billboardsuz, seçim kampanyası yapalım. Ama bu defa, öncekilerden farklı ve ilginç olarak önümüze, bu engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefet. Bizi sansürlemek isteyen, Saray değil, belediye. Bizi engellemeye çalışan; Beştepe değil, Saraçhane. Ne kadar da ilginç değil mi? 'Hadi canım, o kadar da olur mu?' dediğinizi duyar gibiyim. Heyhat, oluyor. Maalesef oluyor."

Ekrem İmamoğlu'ndan Afiş Krizi Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in, İstanbul'da reklam panolarında parti afişlerinin asılmadığını belirterek, "Bizi sansürlemek isteyen saray değil, belediye. Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil Saraçhane." şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine İmamoğlu, şunları söylemişti:

"Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz girişimde, eylemde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler. Bu noktada ne için yaptığını bilmiyorum bu açıklamayı ama muhtemelen bu billboard meselesi çünkü öyle bir yansıyı bana gösterdi arkadaşlar. Bir kere bu işin sadece İstanbul'u yok, muhtelif şehirleri var. Bu işler de şehirlerde, firmalarda yönetiliyor. Onlarla konuşabilirler, görüşebilirler. Belli ki İstanbul ve Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya İmamoğlu'na taş atmak böyle bir 'prim yapacak zannedilir' şekle doğru gidiyor. Hayırlısı...''

İmamoğlu, kendilerine atılan hiçbir taşın etkisi olmayacağını belirterek, ''Bize doğru gelirken taşların her biri havada güle dönüşür. Bizim öyle bir endişemiz yok. İnsanlara, demokrasiye karşı her zaman sorumluluk hissettik ve hiçbir zaman bu sorumluluğun dışında hareket etmedik. Bunu en iyi Sayın Akşener bilir." diye konuşmuştu.

Özgür Özel: Billboard Meselesinde Müdahaleyi Yaparım

Akşener'in İstanbul ve İzmir'deki bilboardları kiralayamadıklarına yönelik açıklamasına ilişkin ise Özel, "Billboard meselesini de duydum, şaşırdım, sorup öğreneceğim yapabileceğim bir şey varsa benim çözmem gereken derhal gerekli müdahaleyi yaparım, öyle bir şey olduğunu düşünmem" ifadelerini kullanmıştı
 

Kürşad Zorlu: Murat Ongun'dan Bilgi Alsınlar

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu ise, partisinin genel merkezinde gündemi değerlendirdi. Meral Akşener'in grup toplantısındaki açıklamaları üzerine başlayan 'afiş' tartışmasıyla ilgili Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun konuşmalarına rağmen ilerleme olmadığını söyleyen Zorlu, şu ifadelerde bulundu: 

“Yanlış hatırlamıyorsam ikisinin de açıklamasının üzerinden 24 saat geçti. Bize herhangi bir şekilde bu şirketten; anlaşmamız olduğu halde, parasını ödemiş olduğumuz halde ve birisi CHP’nin genel başkanı diğeri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bu açıklamaları yapmış olmalarına rağmen herhangi bir olumlu seyir, adım, girişim olmamıştır. Zannediyorum bilgiyi doğru yerden almıyorlar. Onun için mesela sayın Murat Ongun’dan bilgi almak isterlerse durumunun gerçekliğini, detaylarını çok daha net bir şekilde görmüş olacakları düşüncesindeyim.”

Panolara Asılması Engellenen Afişler, Sokaklara Yapıştırıldı

İYİ Parti’nin reklam panolarında kullanılacak seçim afişleri, Ankara sokaklarına yapıştırıldı. Yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un çeşitli yerlerindeki billboardlara asılmak üzere hazırlanan fakat asılması CHP'li belediyeler tarafından engellenen afişlerin, sokaklara yapıştırılarak dağıtıldığı öğrenildi. 

 

iyi parti afiş krizi chp