İYİ Parti CHP'nin Ortak Miting Teklifini Reddetti

TAKİP ET

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisinin ortak miting teklifini reddetti.

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisinin ortak miting teklifini, "bizimle beraber olmak isteyenlerin tercihini etkiler" diyerek geri çevirdi.

HaberTürk'teki köşesinde yayımlanan "Ortak miting teklifine neden hayır denildi?" başlıklı yazısında Cumhur İttifakı'ndaki partiler arasında ciddi bir fark bulunduğunu, meselelere farklı bakış olduğunu Siyasi Partiler kanunundan yüzde 50+1 meselesine kadar birçok meselede gördüğümüzü belirten Muharrem Sarıkaya, "Bütün bu gelişmeler de ister istemez batılı ülkelerde çok uzun yıllardır uygulanan Türkiye’de ise 2018’den bu yana siyasal hayatın bir parçası haline gelen ittifak sistemini özümsemekte zorlanıldığını gösteriyor. Oysa batılı ülkeler, bu aşamayı çoktan tamamladı, ittifakların birliklerine tanıklık ediliyor; çoğulculuğu bir kademe yukarı taşıyor… Türkiye’de ise durum bunun tersi… O denli ki partiler ittifak ortağı alınacak diye, savunduğu, partisinin ilkeler bütünü içinde değerlendirdiği, parti politikasının ana unsuru haline getirdiği konuları konuşmaktan kaçınıyor. Bir konuda aykırı baktığında, diğerinden olumsuz söz gelecek endişesi ile söyleyeceğinden vazgeçiyor; uygulamaya koyacağı politik icraatından cayıyor…" dedi.
 

İYİ Parti CHP'nin Ortak Miting Önerisini Reddetti


Bu durumun sağlıklı sonuç doğurmayacağının açık olduğunu belirten Sarıkaya, "Çünkü Türkiye’de siyasi partiler lider oligarşisinin baskısı altında siyasi partiler üzerinde mutlak bir hakimiyeti söz konusu" dedi. Türkiye'de siyasi partilerde ciddi bir lider sultası olduğu belirten Sarıkaya, "CHP’yi ele alalım; ben bugüne kadar tabanı tarafından politikaları sert dille eleştirilmeyen parti yönetimi ve liderini görmedim. Ancak nedense siyasi partilerin kayıpları tabanına mal edilir; iyi çalışmadığı, teşkilatın yeteri oranda çaba göstermediğine atıf yapılır… Buna son dönem bir de ittifak zorunluluğu eklendi. Ancak önceki günkü bir gelişme bu konuda önemli bir aşama kaydedilebileceğinin örneğini sergilemiş" ifadelerini kullandı.
 

Bizimle Beraber Olmak İsteyenlerin Tercihini Etkileyecektik


İttifak ortaklarından İYİ Parti'te ortak miting önerisi geldiğini ve bu teklifin Genel İdare Kurulu'nda masaya yatırıldığını belirten Sarıkaya, teklifin reddedildiğini kaydetti. "Bunun neden yapıldığını sordum, 'Eğer birlikte miting yapmış olsaydık, bizimle beraber olmak isteyenlerin tercihini etkileyecektik' diye oldukça diplomatik yanıtla karşılaştım. İki partinin farklı zamanlarda ve yerlerde miting yapması halinde getirisinin daha fazla olacağına da bu aşamada vurgu yapıldı" diyen Sarııkaya, Denizli mitingine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Mitingler konusunda neden bu kadar cevval bir çıkış yapıldı? Soruya verilen yanıt ise şöyle oldu:

'Bunu biz istemedik, ancak Erdoğan, Genel Başkanımız Meral Hanım'a laf söyleyince bizim ne olduğumuzu anlaması için böyle bir düzenlemeye gitmeye karar verdik…'

Aktardıklarına göre daha önce hesapta olmayan Denizli mitingi böyle bir gerekçeyle gerçekleştirilmiş, ittifak ortağı partilerin katkı yapması konusunda da herhangi bir davet yapılmamış."

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

iyi parti chpnin ortak miting Teklifini önerisini reddetti geri çevirdi meral akşener kemal kılıçdaroğlu