İYİ Parti, Çin Büyükelçiliği'nin Tehditlerini 'Siyah Çelenk' ile Protesto Edecek

TAKİP ET

Mansur Yavaş ve Meral Akşener'in Uygur zulmüne dikkat çektiği paylaşımlara cevap veren Çin Büyükelçiliği, İYİ Parti tarafından protesto edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Doğu Türkistan'da Çin tarafından zulüm gören Uygur Türklerini destekleyen açıklamalarda bulunmasının ardından Çin'in Türkiye Büyükelçiliği, tehditkar paylaşımlar yaptı.

'Çin Büyükelçiliği Ankara' hesabından yapılan paylaşımlarda ''Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir'' ve ''Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır'' ifadeleri kullanılarak Mansur Yavaş ve Meral Akşener etiketlendi.

İYİ Parti'den 'Siyah Çelenk' 

Çin'in tehditkar ifadeleri sonrasında İYİ Parti'den açıklama geldi. İstanbul'daki Çin Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakacağını belirten İYİ Parti, ''Değerli Basın Mensupları

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı, Genel Baskan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte yarın saat 12'de, Çin Büyükelçiliğinin tehditlerine karşı İstanbul'daki Çin Konsolosluğuna siyah çelenk bırakacaktır'' şeklinde duyuru yaptı.

mansur yavaş iyi parti meral akşener çin büyükelçi konsolosluk protesto siyah çelenk