İYİ Parti'de Ankara Çatlağı: İYİ Partili Grup Başkanvekili Ali Ünal 'Mansur Yavaş'ın 5 Yıl Daha Görevde Kalacağını' Savundu

TAKİP ET

İYİ Parti, yerel seçimlere tek başına girme kararı alırken; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Ali Ünal, CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 5 yıl daha görevde kalacağını savundu.

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin kaybedilmesinin ardından İYİ Parti yaklaşan yerel seçimlere tek başına girme kararı almıştı. 

İYİ Parti'nin bu kararı üzerine İYİ Parti'de ittifak yanlısı bazı isimler istifa etmeye başladı. 

İYİ Parti'nin Dilemması: İttifaklar ve İstifalar

İstifaların odağında ise Ankara yer aldı. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın karşısına aday çıkartılmaması gerektiğini ileri sürerek istifa etti. İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker de istifa eden isimler arasında yer aldı, Beker'in açıklamasında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin bir şey yer almadı.

ABB Meclisi'nde konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Ali Ünal, Ankaralıya hizmet etmek için Yavaş'ın 5 yıl daha görevde olacağını ileri sürdü. Ünal, "Tüm ilçelerimizin bütçeleri ilçelerimize ve Ankara'mıza hayırlı olsun. İdareyi suçlamak çok kolaydır. Ama öneri, teklif yok. Bütçelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese grubumuz adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ünal'ın bu tavrından sonra İYİ Parti'nin alacağı tutum merak konusu oldu.

iyi parti ali ünal mansur yavaş ankara büyükşehir belediyesi 31 mart yerel seçimleri