İYİ Parti'de Büyük Değişim

TAKİP ET

İYİ Parti mevcut 36 milletvekilinden 25'ni aday göstermedi.

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kaldı. Partiler aday listelerini açıklamasının ardından saha çalışmalarına hız verildi. 

Açıklanan listelerde ise İYİ Parti'nin adayları oldukca dikkat çekti. 27. dönemde TBMM'de 36 milletvekili bulunan İYİ Parti, mevcut milletvekillerinden 25'i ile yollarını ayırdı. 

Cumhuriyet'in haberine göre, partinin grup başkanı görevini üstlenen İsmail Tatlıoğlu ile eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Naci Cinisli, İsmail Koncuk, Aydın Adnan Sezgin gibi isimler de yer alıyor. Partinin 18 üyeden oluşan başkanlık divanının 15’i listede yer alırken Ahmet Kamil Erozan, Bilge Yılmaz, Ayfer Yılmaz’ın aday gösterilmemesi de dikkat çekti. 

Dokuz şehirde Millet İttifakı ortaklığında aday çıkarmayan İYİ Parti, 7 ilde ise CHP’nin adaylarını kendi listesine aldı. İYİ Parti, Ali Keven’i Yozgat 2. sıradan, Bedri Ağaç’ı Gümüşhane 2. sıradan ve Ali Abbas Ertürk’ü Aksaray 2. sıradan kendi listesine taşıdı. Milletvekili aday listesinde yer almayan Bilge Yılmaz, Birol Aydemir, İsmail Tatlıoğlu, Durmuş Yılmaz, Naci Cinisli, İsmail Koncuk, Hakan Sıdalı, Ahmet Kamil Erozan, Aydın Adnan Sezgin ve Hüseyin Örs’ün ise olası iktidar değişikliğinde yürütmede görev alabileceği konuşuluyor. 

İYİ Parti Meral Akşener Milletvekili adayları