İYİ Parti'de Kurultay Krizi Büyüyor: Koray Aydın Tarafından Kurultayın Seyircisiz Yapılmasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

İYİ Parti'nin 27 Nisan'da ATO Congresium'da düzenleyeceği 5. Olağanüstü Kurultayı'na; adayların ortak kararıyla kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında katılımcı davet edilmeyeceği açıklandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, X hesabından bu akşam yaptığı açıklamada; İYİ Parti'nin 27 Nisan'da ATO Congresium'da düzenleyeceği 5. Olağanüstü Kurultayı'na adayların ortak kararıyla; kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında katılımcı davet edilmeyeceğini duyurdu. 

Alınan bu kararın 'ortak' olduğu vurgulanırken, kongrenin seyircisiz yapılması kararına bir eleştiri de kongrede Koray Aydın'ı temsil eden İYİ Partili Yetkin Öztürk'ten geldi. 

Yetkin Öztürk, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu konuda varılan bir mutabakat, alınan bir karar yoktur. "Tarafımızın dahli, kararı tebellüğ etmiş olmaktan ibarettir." dedi ve kararın yalnızca belirli alanlarla sınırlı olduğundan bahsetti.

Tolga Akalın 2016'yı Hatırlattı

İYİ Parti Genel Merkezi'nin "misafirsiz kurultay" kararına genel başkan adaylarından Mehmet Tolga Akalın 16 Mayıs 2016'yı hatırlatarak karşı çıktımış ve "Hepinizi bekliyoruz" demişti.

MHP'nin 16 Mayıs 2016'daki olağanüstü kurultayı için yaklaşık 100 bin ülkücü Ankara'da bir araya gelmişti. Ülkücüler, TOMO'larla durdurulmuş, kurultay yargı marifetiyle "yok" sayılmıştı. 

 

 

iyi parti kurultay seyircisiz koray aydın