İYİ Parti'den HDP İle Flört Eden CHP'ye Sert Tepki

TAKİP ET

İYİ Parti'den üst düzey isimler, CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" zırvasına sert tepki gösterdi. Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın, sert açıklamalar yaptı.

Türkiye, TBMM'nin tatile girmesiyle seçim sathına girdi. Siyasi partiler sahaya inerek faaliyetlerine hız veriyor. CHP, İYİ Parti, AKP ve MHP vatandaşlarla daha sık buluşmaya, hatta mitingler düzenlemeye başladı.

Cumhur İttifakı yeknesak hareket ederken Millet İttifakı'nda yeni bir bölünme oluştu. CHP'nin Kürtçü terörle organik bağı bulunan HDP ile ilgili olumlu açıklamaları İYİ Parti'den tepki çekiyor.

CHP'li Gürsel Tekin: HDP'ye Bakanlık Verilebilir

Son olarak CHP'li Gürsel Tekin, HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyledi.

İYİ Partili Üst Düzey İsimlerden Tepkiler

İYİ Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Tekin'e şu tepkiyi gösterdi:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in defalarca ifade ettiği gibi; İYİ Parti, HDP'yi PKK terör örgütünün yanında konumlandırmaktadır.

Partimizin görüşü nettir!

PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP'yi normalleştirme çabası ve HDP'ye Bakanlık verme söylemi asla kabul edilemez!"

Müsavat Dervişoğlu: Herkes Hadini Bilmeli, Ders Vermek Gerekirse Geri Durmayacağız

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise "Gürsel Tekin beyefendi kendi namı hesabına verecek bir şeyi varsa, kime isterse ona versin" dedi.

Tekin'e tepki gösteren Dervişoğlu, "Densizliğin, hadsizliğin ve ilkelerimize saygısızlığın bir anlamı yok. Kime ve neye hizmet ettiği belli olan bu açıklamaya, bizden önce ses çıkarması gerekenler de sükut etmesin. İyi Partiyi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den gelen üst düzey tepkilerin ardından CHP'de Gürsel Tekin için harekete geçilip geçilmeyeceği bilinmiyor. Zira CHP'li pek çok isim uzun zamandır HDP'ye yönelik aynı tutumu göstermeye devam ediyor. İYİ Partili isimlerden CHP'ye gelen "ittifak hukuku" tepkileri, CHP'nin HDP'ye sevecenlik gösterileri son bulmazsa ittifakın dağılabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

iyi parti hdp ile flört eden chp sert tepki gürsel tekin müsavat dervişoğlu koray aydın