İYİ Parti'den İhraç Edilen Ümit Dikbayır'dan Açıklama

TAKİP ET

İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM'de düzenlendiği düzenlediği basın toplantısında konuştu.

İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM'de düzenlendiği düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Dikbayır "Bundan sonraki siyasi kariyerinize nasıl devam edeceksiniz?" sorusuna verdiği yanıtta "Ben bağımsız Sakarya Milletvekili olarak yoluma devam edeceğim. Sakarya'nın problemlerini Ankara'ya Meclis'e taşımaya devam edeceğim" dedi.

Dikbayır, "KHK'lı birisinin özel kalem yapılmasına siz karşı çıktınız mı?" sorusuna ise "Bu genel başkanın tercihi" dedi. 

Dikbayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama ben partideki yöntemlere karşı çıkmıştım. Biz genel başkanın özel kalemine karışamayız. İstediğini özel kalem yapabilir. Ama parti içerisinde olan şeylere karşı çıktığım çok olmuştu.Zaten bu nefretin sebebi de oradan geliyor. Hala doğru bulmuyorum. Bir özel kalemin bu kadar etkili, yetkili olmasını doğru bulmuyorum. Hepimizden vazgeçti, ama oradaki birkaç kişiden vazgeçemiyor. Bu da kamuyoyunun takdiridir."

Dikbayır şunları söyledi: 

"İYİ Parti'de beni değil, adaleti ihraç ettiler.

Şimdi sorma sırası bende hani ben genel başkanın banka hesaplarını incelemiştim, hani ben belediyelerle iş yapmıştım. Beni neden bu gerekçelerle ihraç etmediniz?

Partinin büyükleri benim haklı olduğumu biliyor. 

Bana dava açıldığı söyleniyor ama bana ulaşmış bir şey.

Evi camdan olanlar başkalarının evine taş atmayacak. Benim iddialarıma hem Esma Bekar hem de Sedat Aksakallı dava açtıklarını söylediler. Ben de dört gözle bekliyorum. Şu ana kadar bana gelen bir şey yok. Bu davaları açsınlar ki ben de karşılığını vereyim. Şöyle hesaplarımızı, kitaplarımızı kamuoyu ile paylaşalım. 

Genel Başkan beni çağırsaydı, 'Ümit biraz kenarda dur, dinlen' deseydi ben ikinci cümleyi kurdurmazdım kendisine. 

ümit dikbayır iyi parti ihraç meral akşener