İYİ Parti'den Kerkük Açıklaması: Kerkük Dün Türk'tü, Bugün Türk, Yarın da Türk Kalacak

TAKİP ET

Irak'ta hükümeti kurma görüşmelerinde Kerkük pazarlık konusu yapıldı. Türkmenlerin yok sayılacağı hükümetin Peşmerge'nin Kerkük'e dönüşüne izin vermesi bekleniyor.

Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz'ın aktardığına göre hükümet krizi yaşayan Irak'ta, İran destekli partilerin yer aldığı, başını Fetih Koalisyonu'nun çektiği Koordinasyon Çerçevesi adlı ittifak, Kürtçü Barzani ile anlaşmaya vardı.

Hükümetin kurulması için Koordinasyon Çerçevesi ve KDP arasında yapılan anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamaya göre hükümet kurulur kurulmaz Bağdat güçleri Kerkük'ü boşaltarak Barzani'nin peşmergelerine teslim edecek. Hükümet binalarının tamamı şehre yerleşecek olan Kürt partileri ve Peşmerge güçleri için boşaltılacak.

Uyan Türk Milleti: Türk Kerkük Elden Gidiyor!

İYİ Parti'den Açıklama

TamgaTürk'ün gündeme getirdiği gelişme üzerine İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Uz, "Kerkük dün Türk’tü, bugün Türk, yarın da Türk kalacak. Hükümet kurma pazarlıkları karşılığında Kerkük'e peşmergelerin gireceğine dair iddiaları endişeyle takip ediyor ve İYİ Parti olarak Türk dünyasının salahiyeti için var gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna hatırlatıyoruz." dedi.

Türkmen Katliamı Yaşanabilir

Peşmerge ve Barzani güçleri içinde yer alan çok sayıda PKK'lının Kerkük'e dönüşüyle büyük bir Türkmen katliamının başlamasına kesin gözle bakılıyor.

kerkük kerkük türkleri kerkük türkmenleri peşmerge ırak iran Barzani