İYİ Parti'den KPSS Skandalıyla İlgili Suç Duyurusu

TAKİP ET

İYİ Partili Bahadır Erdem, KPSS skandalıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumunda sorulan soruların ciddi bir kısmının Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında bire bir sorulmuş olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, kamuoyundan büyük tepki geldi.

KPSS'de İkinci FETÖ Skandalı: Onlarca Soru Tek Bir Yayının Sorularıyla Bire Bir Aynı Çıktı


Tepkilerin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevine son verdi. Bunun ardından Devlet Denetleme Kurulu harekete geçti.

AKP'li Cumhurbaşkanı ÖSYM Başkanı'nı 'Atama Kararı' İle Görevden Aldı


DDK Başkanı Yunus Arıncı, soruşturmayı hızla tamamlayarak Erdoğan'a sunacaklarını belirterek "bir problem göründüğüne" yönelik bir açıklama yaptı.

KPSS İptal mi Edilecek: Devlet Denetleme Kurulu Başkanı'ndan Açıklama

İYİ Parti'den Suç Duyurusu

Olayı yargıya taşıyan İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı'na sunulan dilekçede soruların belli kişi ya da gruplara önceden verilmesinin FETÖ tarafından kullanılan bir yöntem olduğu hatırlatılarak "Bu yöntemin halen kullanılıyor oluşu devletimizin FETÖ ile mücadelesinde halel getirmekte ve özellikle gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın devlete olan güvenini yok etmektedir" ifadelerine yer verildi.

"Ülkemizde Gelecek Kurma Hayalleri Ellerinden Alınan Gençlerimiz..."

Bu tip olaylar nedeniyle Türk gençlerinin dönmemek üzere yurt dışına gitmeye başladıklarını belirten Erdem, dilekçede "Ülkemizde gelecek kurma hayalleri ellerinden alınan ve haklı olarak yurtdışına yerleşen gençlerimiz devletimiz için en büyük beka sorunudur. Sayın savcılık makamı tarafından bu hususun ayrıca göz önüne alınarak soruşturmanın gençlerimizin devlete olan güvenini korumak motivasyonuyla yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün ve savcılığın belirleyeceği diğer şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak "görevi kötüye kullanma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve diğer suçlardan dava açılması istendi.

iyi parti bahadır erdem kpss skandalıyla ilgili suç duyurusu