İYİ Parti'den Kürtçü HDP'nin Cumhuriyet'i Hedef Alan Açıklamasına Tepki

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Kürtçü HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Cumhuriyet'i hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Kürtçü terör örgütü PKK/KCK'ya yakınlığıyla bilinen HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümünde yaptığı açıklamada Cumhuriyet'i "100 yıllık bir yıkım süreci" olarak nitelemişti.

Buldan'ın Cumhuriyet'i hedef alan sözlerine İYİ Parti'den tepki geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, şu açıklamayı yaptı:

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Tepki

"İYİ Parti olarak Cumhuriyetimize yönelik hadsiz ifadeleri temelden reddediyor ve kınıyoruz. Milletimizin huzurunda bir kez daha vurguluyoruz ki Cumhuriyet, farklılıkların zenginliği ve yönetimi esasına dayanmaktadır.

Etnik kökeni, dini inancı ve mezhebi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız Cumhuriyet şemsiyesi altında eşit birer yurttaş hâlinde yaşama hak ve iradesine sahiptir.

Birlik ve beraberliğimizi bozmaya ve mevcut kutuplaşma iklimini kuvvetlendirmeye dönük böylesine art niyetli, haksız, temelsiz suçlama ve saldırıların daima karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm istiklal kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz."

iyi parti kürtçü hdp cumhuriyet hedef alan sözlerine tepki kürşad zorlu