İYİ Parti'den KYK Kredi Borçlarının Geri Ödemesine İlişkin Öneri

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, KYK kredi borçlarının geri ödemesinin sosyal sorumluluk projelerinde çalışılarak ödeneceği bir öneri getirdi.

Öğrencilikleri süresince Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi alan gençlerin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) üzerinden faizlendirildiği için katlanarak artan borçları, geçtiğimiz günlerde gündem oldu.

KYK Geri Ödemeleri Gündem Oldu: Gençler Hayata 100 Bin TL Borçla Başlıyor


Bunun ardından bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere faizli borçları ödememe çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Gençlere 'KYK Borçlarını Ödemeyin' Çağrısı

İYİ Parti'den Dikkat Çekici Öneri

Söz konusu soruna ilişkin partisinin önerisini açıklayan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, bu borçların sosyal sorumluluk projelerinde çalışarak ödenmesi önerisini getirdi.

Türkiye'de 7 milyon yoksul çocuk olduğunu ve bu sayının birtakım İskandinav ülkelerinin nüfusundan fazla olduğunu belirten Ümit Özlale, "Peki biz bu çocuk yoksulluğunu gidermek, çocuklardaki fırsat eşitsizliğini azaltmak için ne yapacağız?" diye sordu ve şöyle cevapladı:

"Ulusal Ebeveynlik Programı"

"Ulusal Ebeveynlik Programıyla birlikte herkese çocuğun doğduğundan itibaren bir birey olduğunu ve hakları olduğunu hatırlatacağız. Bu çocuk şiddetiyle ilgili bir farkındalık yaratmaya, çocuğun hakları olduğuna ilişkin bir farkındalık yaratmaya yarayacak. Daha sonra okul öncesi eğitim programıyla beraber herkesin mahallelerdeki kreşlerde okumasını sağlayacağız. 22 milyar lira harcayarak bütün çocuklarımıza ilk baştan fırsat eşitliğini sağlayacağız. Okula giden bu çocuklarımız iyi beslenecek, sağlıklı beslenecek. Rüzgar Gülü projemizle birlikte biz 15,1 milyon çocuğumuza bedava kahvaltı ve öğle yemeği vereceğiz. Böylelikle çocuklarımız daha az hastalanacak, daha fazla başarılı olacak.

18-26 Yaş Arası Gençlere Aylık 1700 Lira Ödenecek

Bugün Türkiye'deki yoksulların yarısı 1997 sonrası doğumlu. Bizim gençlerimiz yoksulluğu en derinden hissedenler. İYİ Yaşam Modeli ile 18-26 yaş arası gençlerimize aylık 1700 lira vereceğiz ve bu gençlerimizin sosyalleşmesini, eğitime daha fazla para harcayabilmesini ve kendilerini bir birey olarak hissetmelerini sağlayacağız. 

KYK Borçları Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Ödenecek

KYK borçları olan gençlerimiz için ise sosyal sorumluluk projelerinde çalışmanın yolunu açarak bu borçları ödemelerini sağlayacağız. Eğer siz bir eğitim fakültesi mezunuysanız engelli bir vatandaşımıza, bir çocuğumuza kitap okuyarak borcunuzun bakiyenizden düşmenizi ya da bir hayvanseverseniz hafta sonu bir barınakta vakit geçirerek KYK'ya borcunuzu ödemenizi sağlayacağız.

Birey Sosyal Devleti 26 Yaşına Gelene Kadar Hayatının Her Alanında Hissedecek

Yani özetle İYİ Parti iktidarında birey doğduğundan 26 yaşına gelene kadar sosyal devleti hayatının her alanında hissedecek. Bunu bütün Türkiye'ye yaymaya çok az kaldı."

iyi parti kyk kredi borçlarının geri ödenmesi ilişkin proje ümit özlale sosyal sorumluluk