İYİ Parti'den Lezita Grevine Destek: Gençlik Kolları Başkanı Emir Gürbüz Basın Açıklaması Yaptı

TAKİP ET

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Emir Gürbüz, Lezita grevine destek verdi.

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Kordinatörü Emir Gürbüz, Hindistan'dan işçi ithal ederek Türk işçileri işten çıkaran Lezita'nın İzmir'deki fabrikasına gitti. 

Gürbüz, Lezita'dan çıkarılan Türk işçilere destek vererek basın açıklaması yaptı. Yabancı göç dalgasına değinen Gürbüz, yaptığı basın açıklamasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerini hatırlattı: 

"Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için el birliğiyle çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur."

Bu düzenin karşısında durduklarını belirten Gürbüz, konuşmasının sonunda büyük alkış topladı. Gürbüz yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Türk işçisinin emeğiyle büyüyen, Türk milletinin teveccühüyle gıda sektöründe sayılı markalar arasına adını yazdıran, ancak geldiğimiz noktada Türk işçisinin insanca yaşama talebini reddeden Lezita'nın İzmir Kemalpaşa'daki fabrikasındayız. 

Buraya; türlü zorluklar içerisinde, anayasal hakkı olan grev hakkını kullanan Türk işçisinin haklarını savunmak, seslerine ses olmak için geldik. 

Lezita'nın, Türk işçisinin bileğini bükmek için aldığı önlemler yetmemiş olacak ki, emeğiyle büyüdüğü Türk işçisine karşı Hindistan'dan ithal işçi getirmiştir. Yaşayarak tecrübe ettiğimiz üzere, derinleşmiş ekonomik krizin sonuçlarını ağırlaştıran en öncül faktör yabancı göç dalgasıdır. Yabancı göç Türk işçisini işsiz bırakmakta, yükselen kira fiyatları yerinden yurdundan etmektedir. Bu durum en fazla da gençlerimizin geleceğini etkileyerek genç işsizliği tarihimizin en yüksek noktasına ulaştırmıştır. 

Buna karşın Lezita, Türk işçisini tercih etmek yerine tam 4 bin 628 kilometre uzaklıktan getirdiği Hindistanlı işçiler için, Ramazanda talep yoğunluğu var gibi, milletimizin değerlerini kirli emellerine alet eden izansız bir açıklama yapmıştır. 

Bizle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için el birliğiyle çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.'  sözünü hayat felsefesi edinmiş İYİ Gençlik olarak Lezita yöneticilerine hatırlatırız ki, bu topraklarda büyüttüğünüz isminizi de, maddi manevi tüm değerlerinizi de, gerek işçi gerek tüketici olarak Türk milletine borçlusunuz. 

İyi bilinsin ki, biz İYİ Parti olarak; nasıl ki yasa dışı göç, ekonomi, eğitim, istihdam ve özgürlükler gibi her alanda milletimizi zor duruma düşüren bu işbilmez düzenin karşısında duruyorsak, değil 16 gün 16 yıl da geçse Türk işçisinin yanında aynı kararlılıkla duracağız. Kararlılığımıza ve inancımıza başta Lezita olmak üzere kimsenin şüphesi olmasın. 

Aziz Türk milletine ve emektar Türk işçisine saygılarımızla."

emir gürbüz iyi parti gençlik kolları lezita hindistan lezita grev