İYİ Parti'den Meclis'e Kimler Girdi? Vekillerin Profili Nasıl?

TAKİP ET

İYİ Parti 44 milletvekili çıkardı.

Bir önceki genel seçimde yüzde 9,96 oy oranıyla 43 milletvekilliği alan İYİ Parti, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde yüzde 9,69 oy oranıyla 44 milletvekili çıkardı.

Öte yandan İYİ Parti vekillerinin yaş ortalaması bu seçimde 55 oldu. 

Ayyüce Türkeş Taş: MHP’nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’in kızı olan Ayyüce Türkeş 46 yaşındadır. 2023 yılında yapılan seçimlerde Adana 1. sıradan girdi.

Bilal Bilici: 39 yaşında olan Bilal Bilici İYİ Parti’nin Adana listesinin 2. sırada yer aldı. 2009 yılında Bilal Bilici’nin babası Mehmet Ali Bilici AKP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak MHP’li Aytaç Durak’la yarışmıştır, seçimleri Aytaç Durak kazanmıştır. Babası Mehmet Ali Bilici, Turgut Özal’ın ANAP Genel Başkanlığı döneminde 3 dönem Adana milletvekili olarak mecliste yer almıştır. 

Boston Üniversitesi’nden mezun olan Adana milletvekili yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi’nde tamamladı.

Adana milletvekili Bilal Bilici İYİ Parti ABD Temsilcisi olarak ABD Adalet Bakanlığı görevine atandı. Bu yılki seçimlerde ise milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. 

Hakan Şeref Olgun: Afyonkarahisar’dan milletvekili olarak aday olan Olgun, 56 yaşındadır. Asıl mesleği avukatlık olan Hakan Şeref Olgun siyasi hayata 1993 yılında Anavatan Partisi’ne üye olarak atıldı. 1994 Mahalli seçimlerinde İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Aynı yıl Anavatan Partisi Çay İlçe Başkanlığı’na seçilip 2002 seçimlerine kadar bu görevde kaldı.

Dört dönem Genel Kurulu Delegesi seçilen Olgun, 2002 seçimlerinden sonraki kongrede Merkez Karar ve Yürütme Kurulu adayı oldu. Bu kongrede Merkez Karar ve Yönetim Kurulu 6. yedek üyeliğine seçildi. 2009-2010 yıllarında Türkiye Partisi Afyonkarahisar Kurucu İl Başkanlığı görevinde bulundu. 26 Mayıs 2021 yılında İYİ Parti’ye katılan Olgun 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde seçilerek Afyonkarahisar’ın ilk defa İYİ Parti’den milletvekili çıkarmasına aracı oldu. 

Uğur Poyraz: Asıl mesleği avukatlık olan 45 yaşındaki Poyraz, anayasa hukuku alanında çalışmaktadır. 2019 yılından beri İYİ Parti Genel Sekreteri olan Uğur Poyraz bu dönemki milletvekili seçimlerinde Antalya İYİ Parti 1. sıradan aday olarak milletvekilliğine seçildi. 

Aykut Kaya: İş adamı Aykut Kaya İYİ Parti’de Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcılığı yapmaktadır. Antalya bölgesinde 2. sıradan İYİ Parti milletvekili adayı olarak listelere giren Kaya, yapılan seçimlerde milletvekili olarak meclise girmeyi başardı.

Ömer Karakaş: Ömer Karakaş 50 yaşında bir iş insanıdır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 14 yıl boyunca özel kalemliğini yapan Karakaş şu anda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlığını yapmaktadır. 28. Dönem milletvekili seçimlerinde Aydın 1. sıradan milletvekilliğine aday olmuş ve yapılan seçimlerden sonra meclise milletvekili olarak girmeyi başarmıştır. 

Turhan Çömez: Bu yıl gerçekleştirilen seçimlerde İYİ Parti Balıkesir 1. sıradan milletvekilliğine aday olan Çömez’in asıl mesleği doktorluktur. 22. Dönem AKP Balıkesir milletvekilliği yapan Turhan Çömez, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da kişisel doktorluğunu yapmıştır. AKP’de Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevini yapmıştır. AKP Disiplin Kurulu “partiyi küçük düşürdüğü” gerekçesiyle Turhan Çömez’i 2008 yılında partiden ihraç etmiştir. 

1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılmıştır. Ancak İngiltere’de dil eğitimi gördüğü için yakalanamamıştır. 2011’de İngiltere’deyken kendisine 5 yıllık iltica statüsü verilmiştir. 2019 yılında Ergenekon Davası’ndan beraat ettikten sonra 12 Ekim 2022’de İYİ Parti’ye katılmıştır. 

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olan 58 yaşındaki İYİ Partili Çömez bu seçimlerde milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Rıdvan Uz: 48 yaşındaki Rıdvan Uz siyasi hayatına MHP’de başlamıştır. İş adamı Uz, 2009 seçimlerinde MHP Belediye Başkan Adayı olmuştur. Çanakkale’de 3 dönem MHP İl Başkanlığı yapan Rıdvan Uz 2017’de MHP’den istifa ederek partiyle ilişkisini kesti. Siyasi hayatına İYİ Parti’de devam eden Uz partinin kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Uz, İYİ Parti’den Çanakkale milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. 

Yasin Öztürk: 51 yaşındaki Öztürk 2015-2016 yılları arasında MHP il başkanlığı görevinde bulundu. İYİ Parti Denizli Kurucu İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2018 seçimlerinde İYİ Parti Denizli milletvekili olarak meclise girdi. 28. Dönem seçimlerinde de İYİ Parti listesinden Denizli milletvekili olarak meclise girdi. 

İYİ Parti’de şu görevlerde bulunmaktadır: Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi.

Mehmet Akalın: 61 yaşındaki Akalın Edirne’de doğmuştur. İYİ Parti 27. Dönem milletvekili adayı olan Akalın daha önce İYİ Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı ve GİK üyeliği yapmıştır. Mehmet Akalın’ın Edirne İl Üst Kurul Delegeliği görevi devam etmektedir. İYİ Parti Edirne milletvekili olarak meclise yeniden girmiştir. 

İdris Nebi Hatipoğlu: Eskişehir doğumlu olan Hatipoğlu daha önce Eskişehir Spor Kulübü Başkanlığı yapmıştır. İYİ Parti Eskişehir 1. sıra adayı olan Hatipoğlu bu seçimlerde diğer partiler arasında yüzde 14.31 oy alarak milletvekilliğini kazanmıştır. 

Mehmet Mustafa Gürban: 44 yaşındaki İYİ Parti Gaziantep milletvekili Gürban aslen finans ve borsa uzmanıdır. Hakkında borsa manipülatörlüğüne ilişkin iddialar vardır. Bu dönem seçimlerinde Gaziantep milletvekili olarak meclise girdi. 

Adnan Şefik Çirkin: 61 yaşındaki Şefik Çirkin siyasi kariyerine MHP ile başlamıştır. Lise mezunu olan Çirkin TBMM 24 VE 25. Dönem Hatay MHP milletvekilliği yapmıştır. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesidir. Temmuz 2019’da İYİ Parti İl Başkanı olarak atanan Çirkin bu seçimlerde İYİ Parti Hatay milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Aylin Cesur: Asıl mesleği doktorluk olan Aylin Cesur Süleyman Demirel’in özel doktorluğunu ve başdanışmanlığını yapmıştır. 2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na atanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin en genç ve ilk kadın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Unvanı’nı almıştır. 15. Dönem Adalet Partisi Isparta milletvekili Mustafa Cesur’un gelinidir.

27. Dönem İYİ Parti Isparta miletvekilliği yapan Cesur 28. Dönemde de İYİ Parti Isparta milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Burhanettin Kocamaz: 68 yaşındaki eski Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1994-2014 yıllarında Tarsus Belediye başkanlığı ve 2014-2019 yılları arasında MHP’den aday olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapmıştır. Kocamaz, Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde de bulunmuştur. 4 Aralık 2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ederek İYİ Parti’ye geçmiştir. İYİ Parti GİK Üyeliği ve Yerel Yönetim Başkan Yardımcılığı yapmaktadır. 

Siyasi hayatının yanında şiirler de yazan Kocamaz Türk Dünyası’yla da ilgilenerek Türk Dünyası Özel Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür. 

Burhanettin Kocamaz 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti Mersin milletvekili olarak meclise girdi. 

Dursun Ataş: Daha önce Türk Hava Kuvvetleri’nde çalışan Ataş, 2007 yılında emekli olarak 2009-2018 yıllarında MHP’den aday olarak Pınarbaşı Belediye Başkanlığı yapmıştır. 2017 yılında MHP’den istifa eden Ataş İYİ Parti’ye katılarak 27. Dönem İYİ Parti Kayseri milletvekilliği yapmıştır. 28. Dönemde yeniden aday olan 57 yaşındaki Dursun Ataş 28. Dönem milletvekili seçimlerinde de İYİ Parti Kayseri milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Lütfü Türkkan: 64 yaşındaki Türkkan aslen Makedon Türkü Üsküplü bir ailenin çocuğudur. 2011-2015 yıllarında MHP’den Kocaeli milletvekili olarak görev yaptı. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. 2017 yılında MHP ile ilişiğini keserek İYİ Parti’nin kurucu üyelerinden biri oldu. 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’na seçilen Türkkan, 5 Nisan 2018’de İYİ Parti Basın Yayın ve Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. 2018 yılında gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde Kocaeli milletvekili seçildi. 27. Dönemde Grup Başkanvekilliğine seçilen Türkkan bu seçimlerde İYİ Parti Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi. 

Ünal Karaman: Konyaspor ile futbolculuk kariyerine başlayan 57 yaşındaki Karaman pek çok takımda oynadı. Farklı takımlarda antrenörlük de yapan Karaman 28. Dönem milletvekili seçimlerinde İYİ Parti listesinden aday oldu ve İYİ Parti Konya milletvekili oldu. 

Şenol Sunat: Aslen akademisyen olan Sunat eğitimini Gazi Üniversitesi’nde tamamladı. Türk Ocakları Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmüştür. Türk Dünyası Kadın Birliği ve Balkan Türk Kadın Birliği’nin Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. 
2007 seçimlerinde MHP İzmir Milletvekili seçilmiş ve 2011’de yine aday olduğu milletvekili seçimlerinde seçilememiştir. 2012-2015 yılları arasında MHP MYK üyesi olarak görev yapmıştır. 2017’de İYİ Parti kurucuları arasında yer almış ve Parlamento ve Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini yürütmektedir. Sunat aynı zamanda İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı’dır. 

67 yaşındaki Şenol Sunat bu dönemki milletvekili seçimlerinde İYİ Parti Manisa milletvekili seçilmiştir.

Metin Ergun: Gazi Üniversitesi öğretim üyeliği görevinde bulunan 60 yaşındaki Ergun 2017 yılına kadar MHP bünyesinde 2 defa Muğla milletvekilliği yapmıştır. 2017 yılında MHP’den ayrılan Ergun 2018 milletvekili seçimlerinde İYİ Parti’den aday olarak Muğla milletvekilliğine seçilmiştir. Bu seçimlerde de İYİ Parti’den aday olan Metin Ergun 28. Dönem İYİ Parti Muğla Milletvekili seçildi. 

Ümit Dikbayır: 55 yaşındaki Dikbayır 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesidir. Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği görevi yapan Ümit Dikbayır  aynı zamanda İYİ Parti Mali İşler Başkanıdır. 27 ve 28. Dönem İYİ Parti Sakarya milletvekilliğine seçilmiştir. 

Erhan Usta: Samsun doğumlu Erhan Usta ekonomist ve planlama uzmanıdır. Daha önce Devlet Planlama Teşkilatı’nda farklı departmanlarda çalışan Usta, Milliyetçi Hareket Partisi’nden 25, 26 ve 27. Dönem Samsun milletvekili olarak seçilmiştir. 2 yıl süreyle MHP Grup Başkanvekili olarak görev yapmıştır. 2019-2020 tarihlerinde bağımsız milletvekili olarak görev yaptıktan sonra 2020 yılında İYİ Parti’ye katılmıştır. İYİ Parti bünyesinde Ekonomi Politikaları Başkanlığı Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan Usta, İYİ Parti Grup Başkanvekilliği de yapmıştır. 

55 yaşındaki Usta, yapılan son seçimle İYİ Parti Samsun milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Selcan Taşçı Hamşioğlu: Yeniçağ gazetesi yazarlarından olan İYİ Partili Hamşioğlu Tekirdağ ve İstanbul Ülkü Ocaklarında yöneticilik yapmıştır. 28. Dönem milletvekilliği için Tekirdağ İYİ Parti listesinden aday olan Hamşioğlu yapılan seçimlerle mecliste yer almayı başardı.

Yavuz Aydın: 51 yaşındaki Aydın turizm, sağlık gibi pek çok alanda faaliyet gösteren bir iş adamıdır. 2015 yılında MHP’den Trabzon milletvekili adayı olan Yavuz Aydın 2023 milletvekili seçimlerinde İYİ Parti Trabzon milletvekili oldu. İYİ Parti’de Genel İdare Kurulu üyeliği yapmaktadır. 

Lütfullah Kayalar: Siyasi hayata 1983 yılında Anavatan Partisi Ankara il örgüt kurucusu olarak atılan Kayalar daha sonra Yozgat milletvekili seçildi. 17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem Yozgat milletvekilliği yapan Lütfullah Kaylar farklı işlerde de bulunmuştur. TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği, TBMM KİT Komisyonu Başkanlığı ve Tarım Orman ve Köy İşleri ve Maliye Bakanlığı yaptı. 

2007 seçimlerinde CHP’den aday olan Kayalar seçilemedi. Daha sonra bağımsız aday da olan Kayalar kazanamadı. 

2023 yılında İYİ Parti’ye katılan 71 yaşındaki Kayalar milletvekili seçimlerinde Yozgat milletvekili olarak meclise girdi. 

Turan Yaldır: 39 yaşındaki Aksaraylı Yaldır asıl hayatında iş insanıdır. Daha önce MHP bünyesinde bulunan Yaldır, 2015 seçimlerinde MHP Aksaray milletvekili seçilmişti. 2023 yılında İYİ Parti’den aday olan Yaldır Aksaray milletvekili seçilmeyi başardı. 

Yüksel Selçuk Türkoğlu: 52 yaşındaki Türkoğlu 2015 yılında MHP’den, 2018 ve 2023 yıllarında ise İYİ Parti’den milletvekili adayı olmuştur. Bursa İl Başkanı olarak görev yapan Türkoğlu, yapılan seçimlerle İYİ Parti Bursa milletvekili olmuştur. 

Hasan Toktaş: İYİ Parti Bursa 2. sıradan milletvekili adayı olan 52 yaşındaki Toktaş daha önce MHP bünyesinde yer almıştır. 1999-2007 yılları arasında 3 dönem MHP İnegöl İlçe Başkanlığı, 2007-2010 yılları arası Bursa İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2015 yıllarında Bursa İl Başkanlığı görevlerini yaptı. 

2007-2011 seçimlerinde milletvekili adayı olan Hasan Toktaş 2015 seçimlerinde MHP Bursa milletvekili adayı oldu. 

2023 yılında yapılan seçimlerde İYİ Parti’den aday olan Toktaş, İYİ Parti’nin Bursa’dan meclise giren 2. milletvekili oldu. 

Nimet Özdemir: Kuruluşundan itibaren İYİ Parti içinde aktif rol alan Nimet Özdemir 53 yaşında bir iş insanıdır. İYİ Parti çatısı altında İstanbul il ve ilçe delegeliği, Ümraniye İlçe yöneticiliğinin yanı sıra, İstanbul Toplumsal Politikalar Başkanlığı Şehit Gazi Komisyon Başkanlığı gibi pek çok görevi üstlendi. İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikalar Başkanlığı'nda, Hayvan Hakları, STK ve Derneklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak İYİ Parti Genel Merkezi'nde siyasi çalışmalar yapmıştır. Aynı zamanda İYİ Pati platform yöneticisidir. 

İstanbul 1. sıradan aday olan Özdemir yapılan seçimlerle İYİ Parti İstanbul milletvekili olmuştur. 

Burak Akburak: 46 yaşındaki iş adamı Burak Akburak İYİ Parti’de STK İlişkileri Başkanlığı yapmaktadır. Yapılan seçimle İYİ Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Mustafa Cihan Paçacı: İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı ve İYİ Parti Genel Sekreteri olarak görev alan Paçacı daha önce MHP Genel Sekreterliği de yapmıştır. Siyasi hayata 1995 yılında Doğru Yol Partisi ile atılan 74 yaşındaki İYİ Partili Paçacı 2002 yılında buradan ayrılarak MHP çatısı altına girmiştir. 1 kez Elazığ 2 kez Ankara milletvekilliği yapmıştır. 2018’de İYİ Parti’ye katılan Paçacı yapılan 2023 milletvekili seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekilleri arasına girmiştir. 

Mehmet Satuk Buğra Kavuncu: 50 yaşındaki iş insanı Kavuncu İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanlığı yapmaktadır. 2018 yılında İYİ Parti’ye katılan siyasetçi İYİ Parti Genel Kurulu Üyeliği’ne seçilmiş, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini üstlenmiştir. 

28. Dönem milletvekili seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Mehmet Salim Ensarioğlu: Çözüm süreci destekçiliği ile bilinen Ensarioğlu lise mezunudur. Dicle İI Genel Meclis Üyeliği, 19., 20. ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği ile 51-52 ve 54. Hükûmetlerde Devlet Bakanlığı yapmıştır. 

68 yaşındaki siyasetçi Doğru Yol Partisi ile siyasete başlamış 2007 yılında Demokrat Parti’de bulunmuştur. 12 Eylül Referandumunda Demokrat Parti tutumunu onaylamayan Ensarioğlu partiden istifa etmiştir. 2018’de İYİ Parti’ye katılan Ensarioğlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ortadoğu Politikaları Başkanlığı yapmaktadır. 

Ersin Beyaz: İYİ Parti 3. Bölge 1. sıra adayı olan Ersin Beyaz 46 yaşındadır. Beyazlar Grup Yönetim Kurulu Üyesidir. 

İYİ Parti İstanbul Kurucu İl Başkanlığı yapmaktadır. 28. Dönem milletvekili seçimlerinde meclise giren isimlerden biri oldu.

Seyithan İzsiz: Farklı şirketlerin yönetim kurulunda bulunan Seyithan İzsiz siyasi hayata AKP Gençlik Kolları’nda başlamıştır. İzsiz hakkında şehit Fırat Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo'ya burs verdiğine ilişkin iddialar bulunmaktadır.

AKP'de İlçe Başkan Yardımcılığı, Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adaylığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Esenyurt Belediye Başkan aday adaylığında bulunmuştur.  

2023 seçimlerinde İYİ Parti İstanbul 3. Bölge 2. sıradan aday olan 47 yaşındaki İzsiz milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. 

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu: 56 yaşındaki siyasetçi iş kadını Yanıkömeroğlu 2018’den 2022’ye kadar İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmıştır. Günümüzde Genel İdare Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir. İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu üyelerindendir. 2018 yılındaki milletvekili seçimlerinde İYİ Parti Ankara milletvekili adayı oldu. İYİ Parti GİK Üyesidir. 

Son dönem seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçilmiştir. 

Dursun Müsavat Dervişoğlu: Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği Fatsa İlçe Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ile devam ettirdi. Alparslan Türkeş tarafından MÇP Genel Merkezinde görevlendirildi. 2000-2011 yıllarında MHP İzmir İl Başkanlığını sürdürürken 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 2011 seçimlerinde milletvekili adayı olmuştur. 2012’de MHP Genel Başkanlığı’na aday olmuş ancak seçilememiştir. 

63 yaşındaki siyasetçi 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. 2019 yılı itibariyle İYİ Parti meclis grubu başkanvekili ve 27. Dönem İzmir milletvekilidir. 

28. Dönem seçimlerinde yeniden İYİ Parti İzmir milletvekili olmuştur. 

Ümit Özlale: Almanya’da dünyaya gelen siyasetçi, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı yapmaktadır. 51 yaşındaki Özlale 2020 yılında katıldığı İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyor. Daha önce Merkez Bankası’nda çalışmış, Dünya Bankası ve Maliye Bakanlığı ile projeler yapmıştır. 

2023 seçimlerinde İYİ Parti İzmir milletvekili olarak meclise girdi. 

Hüsmen Kırkpınar: İş adamı Kırkpınar daha önce MHP İzmir İl Başkanlığı adaylığını koymuştur. 63 yaşındaki siyasetçi uzun yıllar MHP ile çalışmıştır. İYİ Parti İzmir 2. bölge adayı Kırkpınar yapılan seçimlerle mecliste koltuk kazanmayı başarmıştır. 

Koray Aydın: Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Aydın uzun yıllardır siyasettedir. MHP Trabzon Gençlik Kolları üyesi olarak siyasete atılan Aydın daha sonra MHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı oldu. Muhafazakar Parti’nin kuruluş çalışmalarına katılan siyasetçi MÇP bünyesinde Genel Muhasip Yardımcılığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. Bir dönem MHP Genel Sekreterliği görevini de yapmıştır. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak çalışmalarda bulunuştur. 68 yaşındaki siyasetçi 2015 seçimlerinden sonra TBMM Başkanvekili olarak seçilmiştir. 3 dönem Trabzon; 2 dönem Ankara milletvekilliği yapan Koray Aydın 2012 yılında MHP Genel Başkanlığı içi aday olmuştur. 2015 yılında Genel Başkanlığa yeniden aday oldu. Devlet Bahçeli'ye karşı kazanamayan Aydın daha sonra İYİ Parti’nin kurucularından biri oldu.  İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmaktadır. 2018 seçimlerinde İYİ Parti Ankara milletvekili oldu. Yeni yapılan seçimlerle İYİ Parti Ankara milletvekilliğini yeniden kazandı. 

Ahmet Eşref Fakıbaba: Asıl mesleği doktorluk olan siyasetçi 71 yaşındadır. AKP adayı olarak girdiği 2004 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmiştir. Fakıbaba yeniden aday gösterilmemesi üzerine AKP’den istifa ederek kendini destekleyen Saadet Partisi tarafına geçti. Yapılan seçimlerde yeniden Belediye Başkanı seçilen siyasetçi Numan Kurtulmuş’un partiden ayrılmasını gerekçe göstererek Saadet Partisi’nden ayrıldı. 
2013 yılında yeniden AKP’ye katılan Fakıbaba yeniden belediye başkanlığına aday olmadı. 2015 seçimlerinde AKP Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 2018 seçimlerinde yeniden AKP Şanlıurfa milletvekili oldu. 2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev aldı. 2022 yılında partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye katılan Fakıbaba 2023 seçimlerinde İYİ Parti Ankara milletvekili oldu. 

Adnan Beker: 59 yaşındaki Adnan Beker iş insanıdır. 2009 yılında MHP Pursaklar Belediye Başkanı Adayı oldu. 2019 yılında İYİ Parti Çankaya Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. 28. Dönem milletvekili seçimlerinde ise İYİ Parti Ankara milletvekillerinden biri oldu. Adnan Beker'in AKP'li Gökçeklerle ilişkisinin oldukça iyi olduğu biliniyor.

Yüksel Arslan: Mansur Yavaş’ın özel kalemi olan Yüksel Arslan İYİ Parti milletvekili adayı olmak için bu görevinden istifa etmiştir. Yapılan seçimlerle İYİ Parti Ankara milletvekili odu. 

Kürşad Zorlu: İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu 46 yaşındadır. Yeniçağ, Vatan ve Habertürk’te köşe yazarlığı yapan Zorlu 2022’de İYİ Parti’ye katıldı. Aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmalarından biridir. 

2023 seçimlerinde İYİ Parti’den aday olan Zorlu İYİ Parti Ankara Milletvekili seçilmiştir. 

iyi parti iyi parti milletvekilleri iyi partili vekiller ayyüce türkeş taş bilal bilici koray aydın