İYİ Parti'den Sinan Oğan'ın Rol Çalma Çabasına Reaksiyon: Teşkilatlara Yabancıların Girmesi Yasaklandı

TAKİP ET

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Meral Akşener'in bilgisi dahilinde teşkilatlara genelge gönderip yabancıların girmesinin disiplin suçu olacağını belirtti.

14 Mayıs seçimlerinden sonra 2. turda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan bugün Yozgat'ın Yerköy ilçesine giderek İYİ Parti'nin adayı için destek istemişti. 

İYİ Parti'den Oğan'ın bu rol çalma çabasına sert tepki geldi. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Meral Akşener'in bilgisi dahilinde teşkilatlara genelge gönderip yabancıların girmesinin disiplin suçu olacağını belirtti.

Genelgede "Yerel Seçim Kampanyası kapsamında, partimiz dışından siyasi aktörlerin teşkilatlara ziyareti ve bu kapsamdaki çalışmalar yalnızca Teşkilat Başkanlığı’nın koordinasyonuna bağlıdır. Teşkilat Başkanlığı’nın bilgisi ve müsaadesi olmadan yapılacak ziyaretlere mahal verilmesi disiplin suçu olarak kabul edilecektir." denildi.

Ayrıca Oğan'ın rol çalma çabasına İYİ Partililerden de sert tepkiler geldi. 

İYİ Parti Kurucusu Hakan Ünser, "Mikrofon verilen şahıs cehennemin kapılarını üzerimize kapatmasıyla meşhur, Erdoğan’ın deyimiyle Cumhur İttifakı’nın bir elemanı. Partimizin bir etkinliğinde mikrofon verilmesi bize karşı yapılmış bir operasyondur, sorumluların mutlaka disipline verilmesi AKP ile ilişkileri araştırılmalıdır. Fırsatçılıkla Milliyetçiliğe lider olunmaz bu 3. Yolu enfekte etmektir." dedi

Oğan'a tepki gösterenler arasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın da vardı. Akalın "Türk milliyetçilerinin iktidar arzusunu,hüsnüniyetini ve duruş göstermesini; siyasal İslamcılara/ kültürel Arapçılara tahvil edenlerin,bedeli mukabilinde satanların ve müşterek plan yapanların Türk Milliyetçiliğinin geleceği üzerine söyleyebilecek bir sözü yoktur ve olmayacaktır!" dedi. 

 

 

sinan oğan iyi parti genelge yerköy