İYİ Parti'den TBMM'de Akkuyu Nükleer Santrali'nin Millileştirilmesi Teklifi

TAKİP ET

İYİ Parti, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin millileştirilmesini teklif etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürüyor. İşgalciler sivil-asker ayrımı gözetmiyor. Rus işgal ordusunun Kharkiv'de hiçbir askeri hedefin bulunmadığı, buna karşın çok sayıda sivilin bulunduğu bir kavşağı bombaladığı anlar: Buna karşın Ukrayna halkı, işgalcilere karşı çıplak elleriyle bile direnişlerini sürdürüyor.  Dünyanın birçok ülkesi işgalci Rusya'ya karşı yaptırımlar açıklarken Türkiye, yaptırımlar konusunda geride kaldı. Erdoğan hükümeti yalnızca Boğazların kapatılacağını açıkladı.

TBMM'ye geçtiğimiz perşembe günü sunulan ve nükleer enerjide emniyet dahil tüm sorumluluğun yetkili tüzel kişilere ait olmasına ilişkin 29 maddelik "Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi", Meclis Çevre Komisyonu'na geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre komisyondan esas komisyon olan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'na gönderilen teklifin görüşnmeleri sırasında İYİ Partili komisyon üyesi Yasin Öztürk söz alarak "Kanun teklifinin içinde Akkuyu Nükleer Santrali’nin de millileştirilmesi gerektiğini parti olarak düşünmekteyiz" diye konuştu.

"Enerjide Rus'a Bağımlıyız"

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğunu belirten Öztürk, "'Enerjide dışa bağımlıyız' diyoruz ama aslında enerjide Rus’a bağımlıyız. Yayılımcı bir politika izleyen Rusya’ya bu kadar bağımlı olduğumuz bir ortamda, ileride oluşabilecek en ufak bir krizde bile büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Ukrayna meselesine ilişkin birçok ülkenin Rusya'ya yaptırımlar açıkladığını hatırlatan Öztürk, "Bu doğrultuda bizim verebileceğimiz en güzel, en büyük cevabın, Akkuyu Nükleer Santrali’nin millileştirilmesi olacağını düşünüyoruz. Bu zamanlama açısından, böyle bir dönemde bu kanun teklifinin gelmesi aslında bir fıslattır. Aynı zamanda bir milli güvenlik ve beka meselesidir. Bu konunun da gündeme getirilmesini, bu kanun teklifinin içinde Akkuyu Nükleer Santrali’nin de millileştirilmesi gerektiğini parti olarak düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.

iyi parti tbmm nükleer kanun teklifi yasin öztürk Akkuyu Nükleer Santrali millileştirilsin