İYİ Parti'den Yeni Kampanya Filmi: Sev Kardeşim

TAKİP ET

İYİ Parti, seçim kampanyası kapsamında hazırladığı videolar serisine bir yenisini daha ekledi. 'Söv Kardeşim' adlı dokuzuncu video, AKP iktidarının kadınlara yönelik tutumunu eleştirdi. Videoda, 21 yıldır iktidarda olan AKP'nin kadınlara hakaret ettiği, aşağıladığı, yargıladığı, koruyucu kanunlardan çekildiği ve kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin arttığı vurgulandı.

"Saray Filmcilik Takdim Eder: Sev Kardeşim"

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın konuşmalarından derlenen videonun açılış yazısı "Saray Filmcilik Takdim Eder: Sev Kardeşim" olarak belirlendi. Videoda, Erdoğan kadınlara dair pozitif söylemlerle başlamasına rağmen, daha sonra "Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadeleriyle "Söv Kardeşim" başlığıyla devam etti. Erdoğan, kadına şiddetin artmasıyla birlikte aile kurumuna saldıran bir zihniyet olduğunu belirtti.

‘'Yargılayan, Aşağılayan ve Hakaret Eden Çirkin Bir Tavır''

Videonun ikinci bölümünde, "Yargılayan, aşağılayan ve hakaret eden çirkin bir tavır" başlığıyla, Erdoğan'ın kadınlar hakkındaki olumsuz sözleri yer aldı.

"Bitmek Bilmeyen Bir Kibir"

Videonun üçüncü bölümünde, "Bitmek bilmeyen bir kibir" başlığıyla, kadınları erkekle eşit konuma getirmenin doğru olmadığını söyleyen Erdoğan'ın ifadeleri yer aldı.

"Kadınları Vitrin Mankeni Gören Bir Aymazlık"

Videonun dördüncü bölümünde, "Kadınları vitrin mankeni gören bir aymazlık" başlığıyla, Erdoğan'ın başörtülü kadınları vitrin mankeni gibi kullandığı iddiaları yer aldı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in "6284 bizi bölen bir tartışma olamaz." ifadelerine karşılık, Erdoğan'ın "Kadınımıza olan şiddete de asla biz taviz veremeyiz." söylemi videoda yer aldı.

"Tavizlere Sığınan Bir Korkaklık"

Videonun beşinci bölümünde, "Tavizlere sığınan bir korkaklık" başlığıyla, Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'ne dair kararsız tavrı ve "Gireriz, girdiğimiz gibi de çıkarız." ifadeleri yer aldı.

"Kadına Düşman Kirli Bir Zihniyet"

Videonun altıncı bölümünde, "Kadına düşman kirli bir zihniyet" başlığıyla, Erdoğan ve Melih Gökçek'in kadınlarla ilgili çirkin söylemleri yer aldı.

"Kadınları Yaşatmayan Aciz Bir Hükûmet"

Videonun yedinci bölümünde, "Kadınları yaşatmayan aciz bir hükûmet" başlığıyla, Ece Üner'in "Türkiye'de kadın olmak zor. Ama kadın ölmek kolay." ifadeleri ve kadına yönelik şiddetin artmasıyla birlikte hükümetin acizliği eleştirildi.

Erdoğan'ın sözleri arasında, kadına şiddet görüntüleri ve kadın cinayetleri haberleri yer aldığı ifade edildi. Ayrıca, Türkiye'deki kadın cinayetlerinin dünya ortalamasının üçte biri kadardır ve ülkenin kadınların katledildiği bir yer gibi gösterilmemesi gerektiği belirtildi. Bu açıklamalar sırasında, erkek arkadaşı tarafından öldürülen Pınar Gültekin ve eşi tarafından kızının gözü önünde öldürülen Emine Bulut'un görüntüleri de gösterildi. Ayrıca, öldürülen diğer kadınların ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik hakaret sözlerinin de yer aldığı belirtildi.

"14 Mayıs'ta Türkiye Tarih Yazacak"

Videonun sonunda ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve vatandaşların çeşitli demografilerinden insanların yer aldığı illüstrasyon çizimleri ile Akşener'in "14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak" ifadesi yer aldı.

iyi parti 6284 istanbul sözleşmesi pınar gültekin emine bulut recep Tayyip Erdoğan